SINAVLARDAN KORKMAK MI ?

0

SINAVLARDAN KORKMAK MI ?

Hepinize merhaba çok değerli karma bilgim okuyucuları. Başlıktan da az çok bu yazının neyle alakalı olduğunu anlaya biliyorsunuzdur.

Sınavlardan Korkmak Mı adlı makalemde sizlere sınav korkusunun nasıl giderileceğini, sınav esnasında neler yapılması gerektiğini ve sınav stresinden bahsedeceğim. Öncelikle sınav korkusu başa bela korkunuz sizi ele verir. Sorularda yanlışlıklar bile meydana gelebilir. Bir çok öğrenci kardeşlerimin en büyük sorunlarından birisi de sınav korkusudur. Sınav çok zor olacak, ben kesin yapamam, zaten çalışsam da yapamıyorum, aman yapsam ne olacak ki gibi baş belası kötü cümleler hayatımızı ele geçirmiş durumda ve biz bu kelimeleri yenemezsek nasıl sınav korkumuzu yenebileceğiz ki? Öncelikle bu baş belası cümlelerden kurtulmak zorundayız. Peki nasıl kurtulacağız? Çok basit aslında ders çalışmaya başlamadan önce kendimizi motive edeceğiz, ben en iyisiyim, benden daha iyisi yok, bu sınav çocuk oyuncağı olacak, her şey bir anda bitecek ve ben şampiyon olacağım gibi böyle kendinizi şımartacak sözler söyleyin. Hatta söylemeniz yetmez kocaman kağıtlara yazın ve bunları odanızın duvarına asın ki her gördüğünüzde gaza gele bilesiniz. Şimdi sizlere çok önemli tüyolar vereceğim ey genç kardeşlerim. Beni dikkatlice dinleyin ama;


SINAV ESNASINDA NELER YAPILMALI:

Sınav esnasında tırnaklarınız yemeyin yazık onun yerine soruları yiyerek sindirin kardeşlerim. Sınav süresi boyunca saate bakmayın saate her bakmanızda bilinç altınız size kötü uyarı verecektir ve bu da sınavı yetiştirememe korkusuna dönüşecektir. Saate bakmak yerine tamamen sorulara odaklanın ve kimseyi duymayın. Heyecan iyidir fakat fazla heyecan kötü sonuç getirir. Bunun sebebi ise stres altında beyninizin görevini iyi yerine getirememesidir. Heyecan yapmamak için kendinizi sakinleştirin  kontrollü nefesler almaya çalışın. Unutmayınız ki siz daha önceden o konulara çalıştınız yani heyecan yapmanıza gerek yok arkadaşlar. Sınav öncesinde kendinizi sınava iyi hazırlayın arkadaşlar mesela okul sınavlarına girecekseniz son dakikaya kadar çalışmayın son dakikada yaptığınız çalışmalar ile sınavınızın iyi geçmesi imkansız olacaktır. Bunun nedeni ise son baktığınız konular bir önceki çalıştığınız konulardan daha taze olacağı için soruyla karşılaştığınızda tökezleyebilirsiniz kardeşlerim. 

Bu yazımızın sizlere faydasının olacağını düşünüyorum inşallah hepinize iyi günler ve hayatınızda başarılar diliyorum.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !