Yeni Açılan Blogda Bulunması Gereken Sayfalar

17
Yeni Açılan Blogda Bulunması Gereken Sayfalar
Bazen boş vakitlerimizi değerlendirmek bazen bildiklerimizi paylaşmak bazen de gezip gördüğümüz
yerleri paylaşmak için blog açma kararı alıyoruz. 
Ancak; birçoğumuz yeni açılan blogda neler bulunması gerekir ve yeni açılan bloğa hangi sayfalar eklenmesi gerek bilemeye biliyoruz. Oysaki hayati önem taşıyan bu durumu bazen önemsemeyip atlıyoruz. Bu makalede ise sizlere yeni kurulmuş bir blogda bulunması gerekenler ve yeni açılan blogda olması gereken sayfalardan bahsetmeye çalışacağım. 
Bunları maddeler halinde açıklayarak ilerlemenin daha doğru olacağını düşünmekteyim çünkü; bu sayfaların öneminide bir nebze bilmenizde fayda olacağını düşünmekteyim. 

Yeni Açılan Blogda Bulunması Gereken Sayfalar

1- İletişim Sayfası:
İletişim Sayfası

Yeni açılan bazı bloglarda dikkatimi çeken ilk şey iletişim sayfası oluyor. Bazen önemsemiyoruz sosyal medya adreslerimiz var diyoruz ancak bu öyle geri plana atılacak bir sayfa değildir. Bloğunuzu veya sitenizi ziyaret eden kullanıcılar sizlere mail yoluyla ulaşmak isteyebilir ve bu durumda iletişim sayfaları vazgeçilmez bir duruma gelir. Hazırlayacağınız basit bir iletişim sayfası bile işinizi görmenize yetecektir.

2- Hakkımda Sayfası:
Hakkımda Sayfası

Hakkımda sayfası, blog sahibinin kendinden kısaca bahsettiği sayfadır. Bazen ne gerek var kimse bakmaz diye düşünenler olabiliyor. Ancak bu öyle sanıldığı gibi es geçilecek bir sayfa değil diyebilirim. Bloğunuzu ziyaret eden kişiler sizi de merak edebilir ve sizin hakkınızda bilgi sahibi olabilmek için hakkımda sayfanıza başvurabilir. Hakkımda sayfanızda bana göre çok baymadan kısa ve öz bir şekilde kendinizden bahsetmeniz yeterli olacaktır diye düşünmekteyim. 

3- Site Haritası Sayfası:

Site Haritası Sayfası:

 Site haritası sayfası Google'nin sevdiği sayfalardan birisidir diyebilirim. Hatta bazen ziyaretçileriniz site haritası bölümünü ziyaret ederek yazılarınızın bulunduğunu toplu bir sayfadan dilediğine erişim imkanı da sağlamaktadır. Site haritası sayfası için bloğumdaki sayfayı inceleyebilirsiniz. 

4- Telif Hakkı Sayfası:
Telif Hakkı Sayfası

Telif hakkı sayfası yine Google'nin aşırı önemsediği ve reklam başvurularında çokça dikkat ettiği bir sayfa diyebilirim. Ayrıca telif hakkı sayfası ile özgün içeriklerinizi koruma altına almış olursunuz. Benim bloğumdaki Telif Hakkı sayfasının içeriğini kopyalayarak site adlarınızı kendi site adreslerinizle değiştirip kullanabilirsiniz.

5- Gizlilik Politikası Sayfası:
Gizlilik Politikası Sayfası

Son zamanlarda Google'nin aşırı önemsediği bir diğer sayfa diyebilirim. Yine reklam başvurusunda bulunmadan önce kesinlikle telif hakkı ve gizlilik politikası sayfalarını oluşturmayı unutmayın derim. Bloğumdaki Gizlilik Politikası sayfasındaki içeriği kopyalayarak site adreslerini kendi site adresleriniz ile değiştirerek kullanabilirsiniz.

Son Sözlerime gelirken bu sayfalar bir çoğumuz için önemsiz gibi görünse de Google için aşırı önem arz etmektedir. Hele ki Google den gelir elde etmek istiyorsanız bu sayfaları kesinlikle bulundurmanız gerekmektedir. Takıldığınız konularda ise yorumlarda buluşup çözüm arayabiliriz. 

Etiketler

Yorum Gönder

17Yorumlar
  1. Çok faydalı bir içerik olmuş. Tebrikler :))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir konu olmuş. Vallahi çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Ek olarak blog yazarları olarak Ankara'da toplanıyoruz. Sizleri de aramızda görmek isteriz. :) BLoG MaHaLLeSi olarak katılanlara ufacık bir hediyemiz de olacaktır. :) Her ilde mümkün olduğunca toplanmaya çalışacağız. :) Tek amacımız blog yazarlarını tanımak :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim abi :)) Ankaradaki toplanmaya katılmayı çok isterdim ama nasip değilmiş :(

      Sil
    3. Sağlık olsun diğer buluşmalara artık :D

      Sil
  3. Çok güzel bir içerik olmuş gerçekten, emeğinize sağlık:) Benim bloğumda site haritası dışında hepsi var, site haritası da yazınızı okuyuncaya kadar aklıma gelmedi açıkçası, bakayım ona da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hocam:) Faydalı olduysa ne mutlu bana :)

      Sil
  4. Yeni başlayacaklar için gerçekten faydalı bir içerik olmuş. Özellikle bu işi profesyonel yapmak isteyenlerin mutlaka göz atması lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim hocam :)

      Sil
  5. Önemli bilgiler için çok teşekkür ederiz. 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim hocam faydalı oluyorsa ne mutlu bana :)

      Sil
  6. Blogda bulunması gereken sayfalar konusunda eksiklerim var. Onları tamamlasam iyi olacak artık. Hakkımda kısmı özellikle :) Bilgilendirme / hatırlatma için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim hocam :) Faydalı olduysa ne mutlu bana :)

      Sil
  7. Sadece telif hakkı sayfası yok ben de. Ona bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli ve atanmaması gereken bir sayfa efendim.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !