Erken Uyanmanın 5 Faydası

6

Erken Uyanmanın 5 Faydası
Birçok insan gece geç saatlere kadar uyumamakta ve bunun sonucunda ise hayattan zevk almamaktadır.

Bu yazıda sizlere sabah erken saatte uyanmanın 5 faydasından bahsedeceğim ve sabah erken kalkmaya alıştığınız süreçte ise bu faydaları sizde fark edeceksiniz. 

Lafı daha fazla uzatmadan gece kuşu olmaktan vazgeçtiğimizde kazanacağımız 5 faydadan bahsetmeye başlayayım. 


1-  Daha mutlu bir hayata sahip olursunuz.

Mutlu Hayat
Yapılan araştırmaya göre güne erken başlayan insanlar kendilerini daha çok enerjik ve mutlu hissediyor. Sabah erken uyanmak yapılması gereken işleri ve aktiviteleri planlamak insanların hayatlarında daha mutlu ve huzurlu olmalarına da yardımcı olmaktadır.

2- Depresyon riskiniz daha düşük olur.

Depresyon

Sabah erken uyanan insanlar, geç uyanan insanlara göre depresyon riskleri daha az olmaktadır. Bunun nedeni ise erken kalkan insanların gün içerisinde huzurlu ve enerjik hissetmeleridir. 

3- Düzenli beslenmek.

Düzenli Beslenmek

Gece geç saatlerde uyuyan insanlar sabah da geç uyandıkları için fazla yemek yerler ve beslenme düzenleri de yoktur. Unutmamak gerekir ki sabah kahvaltısı en nemli öğündür. Bunu atlayan insanlar genellikle geç yemek yemeye bağlı olarak kendilerini yorgun hissederler.

4- Pozitif düşünceleriniz gelişir.

Meditasyon

Yapılan bir araştırmaya göre sabah erken saatte uyanıp yoga ve meditasyon yapan insanların hayat negatif düşüncelerden uzaklaştığı ve pozitif düşünce yöntemlerinin geliştiği görünmektedir. 

5- Düzenli bir hayata sahip olursunuz.

Hayatı Planlamak

Erken uyanan insanlara dikkat ettiğimizde hayatlarının belirli bir düzen ve plan doğrultusunda ilerlediğini fark edebiliriz. Hayatınızı daha iyi planlamak ve düzenlemek istiyorsanız ilk önceliğiniz uyku düzeninizi yerine oturtmanızdır. Ayrıca erken uyandığınızda ve işlerinizi erken hallettiğinizde spor, sinema ve tiyatro içinde sonrasında bir sürü vaktinizin olduğunu fark edeceksiniz.

Sabahları erken uyanmanın insan sağlığı açısından da olumlu olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Hayatınızı belirli bir düzene sokmakta kararlıysanız buna ilk iş olarak uyku düzeninizi oturtup sabah erken kalkmaya alışmanız gerekmektedir. 


Etiketler

Yorum Gönder

6Yorumlar
  1. ömür de uzar :) sayısız faydalı bir şey erken kalkmak

    YanıtlaSil
  2. Erken kalkmak kesinlikle çok faydalı ama ben bu aralar pek başaramıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun geçen haftalarda bazen erken uyanmak zor olabiliyor hocam :)

      Sil
  3. Nazlı Toaç30 Ekim 2022 14:21

    Erken kalkmayı alışkanlık haline getirmiş biri olarak yazdıklarınıza katılıyorum. Güzel bir yazı olmuş. Tebrik ediyorum hocam.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !