Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?

20
Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır? 
Blog yazarak para kazanmak birçoğumuza hayal gibi gelebilmektedir. Ancak azda olsa ufak bir gelir sağlamak ve bu bloglar nasıl para kazanıyor gibi araştırmalara girişmeye başlıyoruz. Bu yazıda birçoğumuzun aklında deli sorular oluşturan hangi blog para kazandırır?, blog yazarak para kazanan var mı?, blog yazarak nasıl para kazanılır?, blog yazarak para kazanma siteleri nelerdir?, Blog yazarak ne kadar kazanılır? gibi sorulara araştırmalarım ve deneyimlerim neticesinde cevap verip aklınızdaki soruları bir nebzede olsa gidermeyi düşünmekteyim. Nereden aşlayacağımız sorusuna ise öncelikle blogger nedir? sorusuyla başlamayı düşünüyorum. Çünkü; gelir elde etmek istediğimiz mecranın ne olduğunu bilmeden üstün körü ilerlemiş oluruz.

Blogger Nedir?

Blogger veya Blogspot denilen şey internette blog sitesi açmaya yarayan ücretsiz bir Google sitesidir. 
Şu anki verilere göre 2 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olan Blogger sayesinde insanlar düşüncelerini, hayat deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşabilmektedir. 

Hangi Blog Türleri Para Kazandırır?

Birçok blog türünün var olduğunu belirtmeliyim ve insanlar daha çok para kazandıran blog türlerine daha çok ilgi duyup o konularda bloglar açma eğiliminde olmaktadır. Unutmamanız gereken bir durum ise blog yazmayı önce sevmenizdir. Severek yaptığınız işlerde başarıyı yakalayıp gelir elde etmenin daha kolay olacaktır. Şimdi sizlere en çok gelir getiren blog türlerinden sırasıyla bahsedeyim. 

1. Finans Blogları.

Günümüzde internet üzerinden en çok reklam verenlerin başında finans bölümü gelmektedir. Finans kuruluşları birçok hiti yüksek bloglara reklam verdikleri gibi daha çok ise finans bloglarına reklam vermekteler ve reklam ücretlerini de oldukça memnun edici düzeyde belirlemektedirler. Para kazandıran blog türleri içerisinde finans blogları zirvede diyebilirim.

2. Estetik Blogları.

İnsanlar kendilerinde eksik gördükleri kusurları veya daha da çekici olma düşüncesi ile estetik konusu da son zamanlarda tıklamalarda en üst alanlarda kendisine yer buluyor diyebilirim. Yapılan araştırmalar üzerine insanlar Google üzerinde finanstan sonra sağlık ve estetik bloglarına da yoğun ilgi duydukları belirlenmiştir. 

3. Teknoloji Blogları. 

Teknoloji çağında yaşadığımız düşünülürse bu blogların 3. sırada kendilerine yer bulmaları çok normal diyebiliriz. İnsanların teknoloji merakları onları her zaman için araştırmaya sevk etmektedir. Bu açıdan düşünüldüğünde teknoloji blogları reklam gösterim ve tıklama açısından çok şanslılar diyebiliriz. 

4. Güzellik ve Bakım Blogları.

Güzellik ve bakım blogları daha çok kadınlara yönelik bir blog diyebilirim. Ancak bu erkekler bakımsız demek olarak anlaşılmasın. Güzellik ve bakım blogları gerek kadın gerek ise erkekler olarak herkesin ilgisini çekmekte ve bundan dolayı iyi bir güzellik ve bakım bloğu yüksek hitlere sahip olabilmektedir.

Blog Yazarak Para Kazanan Var mı?

Bu soruya hayır demek mümkün olmayacaktır. Çünkü; blog yazarak az da olsa gelir sağlayan kişiler bulunmaktadır. Ancak; başta da belirttiğim gibi önceliğiniz para kazanmaktan çok blog yazmayı sevmeniz olmalıdır. Sırf para için yapmanız durumunda zevk alamayacaksınız ve çabuk sıkılacak duruma gelirsiniz. 

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır? 

Blog yazarak para kazanmak hayal gibi görünse de gerçekten de mümkün. Ancak Bunun için önce bir bloğa sahip olmanız gerekir. Sonrasında ise gelir elde etmeniz için gerekenleri sizlere maddeler halinde sunabilirim.

1. Bloğunuza Google Adsense Reklamları ekleyin.

Blog yazarak para kazanmada tercih edeceğiniz ilk yol Bloğunuza Google Adsense reklamları ekleyip gelir elde edebilirsiniz. 

Google Adsense nedir? sorusuna gelecek olursam, bloğunuza reklam alanları oluşturup daha sonrasında Google adsenseden alacağınız reklam kodlarını bu alanlara yerleştirerek gelir elde etmenize yardımcı bir Google kuruluşudur diyebilirim. Bu sayede reklam alanlarınızda Google kullanıcılara uygun reklamlar sunar ve sizde bunların gösteriminde ve tıklamasından gelir elde etmiş olursunuz. 

Peki Google Adsense Reklamları İle Bloğunuzdan Ne Kadar Kazanabilirsiniz. 

25 Sayfa Görüntülenmesine yaklaşık olarak 0.15 Dolar yani 2.72 TL (26.08.2022 güncel kuru ile) Kazanmanız mümkündür.

Bunun hesaplamasını ise şu şekilde yapabilirsiniz.

(0.15 USD/ 25) x 1000 = 600 dolar yani 10.906 TL (26.08.2022 güncel kuru ile)

KAYNAK: Google

Google ile para kazanma yolunu seçerseniz dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar da olacaktır. 
Bunlar;

1. Yüksek kalitede iyi içerikler oluşturmanız.
2. Aranması yüksek anahtar kelime seçimlerinde bulunmanız. 
3. Google politikalarına dikkat etmeniz olacaktır. 

2. Ücretli Abonelik Oluşturarak Gelir Elde Edebilirsiniz.

Ücretli abonelikler oluşturarak sadık okuyucu kitlesine belli bir ücret karşılığında sunabilirsiniz. 
Bunu yaparken kitlenizin iyi durumda olmasına dikkat etmelisiniz ve tüm yayınlarınızı ücretli şekilde sunmamalısınız. Ayrıca ücretli sunduğunuz yayının bir ön gösterimini de okuyucularınıza sunmalısınız.

3. Blog Üzerinden Satış Yapabilirsiniz.

Diğer bir karlı seçenek ise Blog üzerinden satış yaparak gelir elde edebilirsiniz ve ziyaretçilerinizi ürünlerinize yönlendirerek kazanç sağlayabilirsiniz. Blog üzerinde yapacağınız satışlar fiziksel olmak zorunda da değildir. Birçok blogger dijital ürünlerinde satışını yapmaktadır. 
Bunlara örnek vermem gerekirse,

- Online kurslar satabilirsiniz,
- E- kitap satışı yapabilirsiniz,
- Makale satışlarınızı yapabilirsiniz.

4. Sponsorlu İçerikler Yazarak Gelir Elde Edebilirsiniz.

Bloğunuz büyüdükçe bazı firmalar ve kurumlar sizinle iletişime geçmeye başlayacaktır. Bunları değerlendirerek sponsorlu makaleler yazıp gelir elde edebilirsiniz. Ama buradaki ilk önceliğinizin bloğunuzu büyütmek olduğunu unutmamalısınız. Bloğunuzu büyüttükten sonra ürün incelemeleri, ürün testleri gibi yazılar yayınlayarak gelir elde edebileceksiniz.

5. Danışmanlık Hizmeti Sunarak Gelir Elde Edebilirsiniz.

Bloggerdan elde edeceğiniz bir diğer gelir yöntemi de bilgilerinizi satarak kazanabileceğiniz danışmanlık gelirleridir. Alanınıza bağlı olarak kişilere ve firmalara danışmanlık hizmeti sunabilirsiniz. 
Hatta Blog deneyimlerinizi satarak da gelir elde edebilirsiniz. Burada ilk önceliğiniz kurumlara danışmanlık sağlamaktan çok bireysel hizmetler sunmanız olmalıdır. 

6. Banner Reklamları İçin Bloğunuzda Bir Bölüm Kiralayabilirsiniz.

Bloğunuzda oluşturacağınız bir banner (reklam alanı) ile gelir elde etmenizde mümkündür. Banner alanınızı başka firmalara kiralayarak onlardan gelir elde edebilirsiniz. Ancak burada da unutmamanız gereken bir şey sitenizin hit değerlerinin iyi olması gerekmektedir. Aksi halde başka kurumlardan veya kişilerden reklam alanınız için reklam alamayabilirsiniz. 

7. Satış Ortaklığı Başvurularında Bulunarak Gelir Elde Edin.

Pasif gelir sağlamanıza yardımcı bir diğer durumda satış ortaklığı başvuruları yaparak gelir elde etmektir diyebilirim. 
Affiliate marketing başka kişilerin ürünlerinin tanıtımını yaparak gelir elde etmenize yardımcı bir oluşum diyebilirim. Bu oluşum bloğunuzda veya yazılarınızda başka ürün satışı yapanların ürünlerine ve hizmetlerine yönlendiren linkler içeren bir kazanç yöntemidir. Ziyaretçileriniz bu linklere tıklayıp alışveriş yaptıklarında ise kazançtan belli oranda bir komisyon sağlamış olursunuz. 

En çok bilinene affiliate ortaklıkları:

- GittiGidiyor Affiliate satış ortaklığı
- Biletix Affiliate satış ortaklığı
- Amazon Associates satış ortaklığı

8. Bloğunuzu Satarak Gelir Elde Edebilirsiniz.

Şimdi "o kadar çaba harcadığım bloğumu neden satayım" diye düşünmüş olabilirsiniz.
Ancak buda bloğunuzdan gelir elde etmenizin başka bir yoludur. Bloğunuzu iyi bir fiyata satışa sunup satarak da gelir elde edebilirsiniz. Bu yolun en iyi tarafı da elinize bir anda toplu bir para geçmesi olabilir. Ancak benim tavsiyem satmamanızdan yana olacaktır. Yine de karar sizindir. 

Blog Yazarak Ne Kadar Para Kazanılır? 

BloggerPassion un sunduğu rapora göre, kendi yazdıkları blogdan ayda 10.000 Dolar kazandıklarını bildiriyorlar. 
Türkiye içinse bu durum tabiki de değişiklik gösteriyor. Aylık 500 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik gösteren kazançlar sağlanabiliyor. Burada gelirin artmasına bizlere bağlı olarak değişiyor. Ne kadar çok ziyaretçiye sahip olursak gelir artışımızda o doğrultuda artış gösteriyor. Önemli olan kaliteli ve güzel içerikler sunabilmekten geçiyor. 

Unutmadan tekrar belirtmek istiyorum. Bu işte önceliğiniz gelir sağlamaktan çok sevmek olmalıdır. Severek yaptığınız her iş size er yada geç kazanç getirecektir. Umarım bu yazıda aklınızdaki sorulara bir nebze de olsa araştırmalarımla çözüm getirmişimdir.
Etiketler

Yorum Gönder

20Yorumlar
  1. Ben reklam almayangillerdenim. Açıkcası bloglarda çok reklam olduğu zaman tekrar uğramak pek istemiyorum yazı ortasında yazıyı açarken kenarlarda olan tüm abartılı reklamlar dikkatimi dağıtıyor. Tabii abartmayanları ayırmak lazım herkesin bloğu aynı değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih meselesi aslında ama insan az da olsa gelir elde etmek istiyor :) ben de hala onay alamayanlardanım maalesef :)

      Sil
  2. Yıllardır yazıyorum, istediğim gibi kazanamıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı durumdayım:) sanırım bunun nedeni ülkemizdeki reklam fiyatları olabilir hocam :)

      Sil
    2. Ben en iyisi İngilizce yayınlara geçiş yapayım bari. :)

      Sil
    3. Benimde aklımdan geçmiyor değil hocam :) Ama daha hali hazırda kendi Adsense reklamlarımı onaylatamadım bir de orayı kurcalamayayım :)

      Sil
  3. Yazı bilgilendirici ve faydalı olmuş fakat ben de uzun süredir yazmama rağmen karşılığını alamadığımı düşünüyorum. Blogger ya da Google bu konuda çok destekleyici değil. Aksine sürekli yeni bir şeyler çıkarıp engel oluyormuş gibi geliyor 🤷🏻‍♀️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıdan sonra yurt dışı blogları ile ilgili biraz araştırma yaptım hocam ve yurt dışında reklam fiyatlandırmalarının ve BGBM fiyatlandırmaları sayesinde çok iyi paralar alan bloglar var. Maalesef bizde BGBM maliyeti çok düşük ve vergi payı da eklenince az kazanma oluyor.

      Sil
  4. Çok güzel bir yayın olmuş. Evet, maalesef ülkemizdeki fiyatlandırmalar çok kötü olduğu için kazanç da diğer yurt dışındaki bloglardan kat ve kat az oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hocam. Maalesef ki öyle hocam.

      Sil
  5. Biletix Affiliate ilgimi çekti ama bir yerlerde örneğini görmem lazım. Bloglardan para kazanmayla ilgili verdiğiniz bilgiler ufuk açıcı, çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim hocam :) Biletix' in sitesinde detaylı bilgi var aslında oraya bir göz atın bence:)

      Sil
  6. İlk blog açtığım dönemde biraz araştırmıştım ama baktım benim uğraşacağım birşey değil bıraktım.

    YanıtlaSil
  7. Çok bilgilendiri bir yazı olmuş, teşekkürler. Ben de daha yenilerde reklam aldım siteme ama bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim :) Şimdiden reklamınız hayırlı olsun o zaman :)

      Sil
  8. Faydalı bir içerik olmuş, adım adım anlatmışsınız. Yine de yazmaktaki amaç kazanç olmaması lazım ki yazmaya devam edebilsin bloggerlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru hocam :) Öncelik severek yazmak olmalı :)

      Sil
  9. Selaaam! Blogger'da yeniyim. Sizi de takibe aldım. Blogumu incelemeye davet ediyorum, teşekkür ederim. Görüşmek üzere 👋

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !