Teknolojiyi En Verimli Kullanan 10 Ülke

8

Teknolojiyi En Verimli Kullanan 10 Ülke

Yeni ve Modern çağda gelişen teknoloji adeta yaşamımızın her alanını kaplıyor. Daha önceleri askeri alanlarda kullanımına özen gösterilen teknoloji, günümüzde ise hayatımızın her alanında kullanıma açılmış durumda.

Hal böyle olunca Teknolojiyi En Verimli Kullanan Ülkelerde kendilerini bir adım öne çıkartmış oluyor. Bu yazıda ise sizlere elimden geldiğince ve araştırmalarım sonucunda derlediğim Teknolojiyi En Verimli Kullanan 10 Ülkeyi sizlere açıklamaya çalışacağım. 

1- TÜRKİYE

Bu yazının başında tabi ki de canım ülkeme en başta yer vermezsem yanlış olurdu. Son yıllarda askeri alandan tutun yazılım, robotik, uzay teknolojileri ve otomobil sektörlerinde teknolojiden en verimli şekilde yararlanmaktayız. Özellikle yerli otomobilimiz TOGG da gerek yazılım gerek otomasyon gerekse otomobil sektöründe teknolojiden nasıl yararlandığımız görülmektedir. Dileğim böyle güzel şeylerin ülkemiz adına daha da artması ve teknolojide dünya zirvesini görmemizdir. 

Türkiyedeki Teknolojik Gelişmeler

2- RUSYA

Dünyanın en büyük ülkesi olan Rusya, Soğuk Savaş döneminde ABD (Amerika Birleşik Devletleri) ile büyük bir yarış içerisindeydi. Eski SSCB süper gücü bugünün de uzay teknolojisinde liderliği korumakta. Günümüzde Rusya askeri alandan tutun yazılım, otomasyon, uçak, nakliye ve bilişim gibi sektörlerde teknolojiyi olabildiğince verimli kullanmaya çalışmakta. 

Rusya Teknolojisi

3- AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
Dünya'nın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri teknolojiyi verimli kullanmasıyla da liderliğini sürdürmeyi devam etmek istiyor. Özellikle Silikon Vadisinde Google, Facebook ve Apple gibi dev teknoloji şirketlerine ev sahipliği yaparak hem onlardan teknoloji alanında yaralanıyor hem de teknolojideki verimli kullanımını değerlendirmek istiyor. 

Dünya teknoloji sermayesine ev sahipliği yapan ABD, sınırları zorlayan bilim insanları geçmişiyle de geçmişten günümüze kadar lider olmayı sürdürmeyi hedeflediğini görebiliriz. 

Ayrıca GPS olarak bildiğimiz Global Konumlandırma Sistemleri ilk başlarda askeri amaçla üretilmiştir. Günümüzde ise telefonlarımızda, arabalarımızda ve hatta hayvanlarımızda bile kullanıyoruz.

Amerika Silikon Vadisi

4- JAPONYA
Doğu Asya ülkesi olan Japonya; Nükleer santral, robotik, eğlence, fotoğrafçılık ve ulaşımda dünya lideri konumundadır. Ayrıca Nintendo, Canon, Mİtsubishi, Sony ve Toyota gibi markalarıyla tüm dünyada ün kazanan Japonya teknolojinin dibine kadar sömürüp en verimli şekilde yararlanmaktadır. 

Japon Üretimi Asimo

5- HİNDİSTAN
Silikon vadisinin sadece ABD'de bulunmadığı ve bir diğer silikon vadisine sahip olan ülkenin de Hindistan olduğunu belirtmek istiyorum. Dünyanın en büyük nüfusuna sahip ülkede yazılım, robotik, mobil ve e-ticaret gibi birçok alanda teknolojinin gücünü kullanmaya ve teknolojiden en verimli şekilde yararlanmaya çalışmaktadır. Ayrıca okullardan mezun olan binlerce teknoloji aşığı öğrencisinin de bulunduğunu araştırmalarımda öğrenmiş oldum ve bu kişilerin birçoğu yazılım alanında kendini de aşmış görünüyor. 

Hindistan Silikon Vadisi I Bangalore

6- İSRAİL
İsrail teknolojiden verimli şekilde yararlanan ülkelerden birisi diyebilirim. Askeri ve sivil sürücüler, uydular, tıp teknolojileri, kendini sürme teknolojisi gibi bir çok teknolojik alanda teknolojiden en iyi verimi almayı planlayan ülkelerden birisi. Ayrıca WAZE; Google tarafından satın alınan en önemli israil girişimlerinin de başında gelmektedir.

İsrail Teknolojisi

7- ÇİN
Yüz ölçümü olarak büyük ve kalabalık nüfusuyla tarihinde teknolojiden her alanda yararlanan bir millet de Çin diyebilirim. Basım makinalarından tutun baruta kadar, kağıt ve kağıt ürünlerine kadar her alanda dünyaya teknolojik yön veren bir millet diyebiliriz. Bu gün favori eşyalarımızın bir çoğunun menşeine baktığımızda Çin görmemiz bizi pekte şaşırtmamalı. 

Çin Teknolojisi

8- SİNGAPUR
Singapur, bankacılık sektöründen tutun, hizmet teknolojisi, bilgi teknolojisi ve iletişim teknolojileri alanında teknolojinin nimetlerinden yararlanmayı sürdüren bir ülke diyebiliriz. Doğrusunu söylemek gerekirse araştırana kadar ben Singapur'u emlak ve gayrimenkulde ilerleyen bir ülke sanıyordum ancak hizmet sektöründeki teknoloji kullanımları beni şaşırtmadı desem yalan olur. 

Singapur

9-  GÜNEY KORE
Yakın bir zamanda Seul adına yeni bir silikon vadisi oluşabileceğini düşünmekteyim. Seul, ülkenin büyük bir şehri ve yeni teknoloji şirketlerine de ev sahipliği yapmakta. Güney Kore Samsung ve Hyundai gibi şirketlerden teknoloji alanında yararlansa da hizmet, sağlık, ulaşım ve yazılım alanlarında da teknolojiyi en verimli bir şekilde kullanmaya devam etmektedir.

Güney Kore Robot Fuarı
 
10- ALMANYA
Alman teknolojisinin sadece otomobil ve Einstein'in görelilik kuramından oluştuğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demeliyim. Mühendislik, askeri, bilimsel araştırmalar ve ilaç gibi alanlarda teknolojiden son derece etkin olarak yararlanmakta ve bunu geliştirmek için de çaba göstermektedir. 

Aristo Alman Teknolojisi
Etiketler

Yorum Gönder

8Yorumlar
  1. Teknoloji kelimesini ilk duyduğumda aklıma gelen ülke hep Japonya ve Güney Kore olmuştur:) Açıkçası Hindistan'ın listede olmasına şaşırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistanın yazılım konusunda iyi olduğunu biliyordum bende ancak araştırınca teknolojiyle bağlarının daha da sağlam olduğunu gördüm hocam :)

      Sil
  2. Bilgilendirme için teşekkürler. Teknoloji deyince benim de aklıma ilk Japonya geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japonya lider konumda gibi hocam akla ilk gelmesi normal :) ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Öz ve kısa açıklayıcı derleme olmuş hocam. Bilgiler için teşekkür ediyorum. Hindistan beni de şaşırttı açıkçası. ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hocam☺️ Hindistan birçok konuda şaşırtıcı aslında hocam☺️

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !