Özgüveni Arttırmanın 6 Yolu

2

Özgüveni Arttırmanın 6 Yolu
Özgüven sahibi bir birey olmayı kim istemez ki. Özgüven sayesinde işlerimizi daha kolay halledebiliriz ve yine özgüven sayesinde kişiler üzerinde olumlu bir etki bırakabiliriz. Bu yazımızda ise sizlere Özgüveni Arttırmanın 6 Yolundan bahsedeceğim.


1- Kambur durayın.

İlk adım fiziksel olarak doğru duruş sergilemenizdir. Kambur durmanız özgüveninizi olumsuz etkiler ve kişiler üzerinde olumlu bir etki bırakmanızı da engellemiş olur. Duruşunuzu düzeltmek için ise egzersizler yapabilirsiniz. Eğer sırtınızda fiziksel olarak bir sıkıntı varsa doktorunuza başvurmanız daha doğru olacaktır.

2- Göz teması kurmaya özen gösterin.

Göz teması önemli konulardan birisidir. Dik durup, istediğiniz kadar sırıtsanız bile karşınızdaki kişi ile göz teması kurmamanız veya gözlerinizi kaçırmanız kendinizden emin görünmenizi engeller. Bu nedenle karşınızdaki ile göz teması kurmanız kendinize özgüven sağlar var konuşmalarınızda kedinizden emin görünmenize yardımcı olur.

3- Kendinizden emin konuşun.

Tereddüt ederek konuşmayınız. Cümleye giriş yaptıktan sonra düşüncenizden emin değilseniz bile bunu belli etmeyiniz. Eğer kendinizden emin konuşmaz iseniz araya başkalarının girip sizi saf dışı bırakmasına sebep vermiş olursunuz.

4- Düzgün yürümeye özen gösterin.

Fiziksel duruşun kurallarından birisi de düzgün yürümektir. Yüce dağları ben yarattım havasında veya her an bir podyumda yürüyormuş hissi ile yürüyün demiyorum. Ama yürüşünüz, duruşunuz, gülüşünüz ve hatta bakışınız konuşmanızı tamamlayacak nitelikte olmalıdır.

5- Daima gülümseyin.

'Gülümsemek beni nasıl özgüvenli gösterebilir?' dediğinizi duyar gibiyim. Karşınızdaki kişiye gülümsemeniz durumunda daha arkadaş canlısı, mutlu ve kendinden emin görünürsünüz. Çok gergin olduğunuz bir sunumda veya başka bir ortamda gülümsenemiz duygularınızı sakinleştirmenize ve kendinizden daha emin görünmenizi sağlar.

6- Kıyafetlerinize özen gösteriniz.

Özgüveninizi tamamlayıp yükseltecek unsurlardan en önemliside kıyafetinizdir. Kıyafete bir servet edeyiniz demiyorum. Ancak; temiz ve şık giyinmek sizi her zaman bir adım önde tutar ve kıyafetlerinize uygun aksusarlar kullanmanız de önemli unsurlardan biridir. 

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. Faydalı bilgiler için size teşekkür ediyorum.
    Yalnız başlıkta 6, giriş yazınızda 7 yol demişsiniz. Sanırım gözden kaçtı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim hocam:) asıl ben teşekkür ederim. Gözden kaçmış hocam düzelttim hemen :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !