Blogger Resimlere Alt Etiket Ekleme

8

Blogger Resimlere Alt Etiket Ekleme 
Blog yazmayı seven birçok kitle bulunmakta. Ancak çoğumuzun atladığı bir durum olan resimlere alt etiket eklemeye birçoğumuz dikkat etmiyoruz ya da umursamıyoruz. Bu yazı da ise sizlere alt etiket nedir?, Blogger resimlere alt etiket nasıl eklenir?, Alt etiket eklemek önemli midir? gibi soru başlıklarından bahsedeceğim. 

Alt etiket nedir? 

Alt etiket "alt=resminizin adı" şeklinde oluşturulan Google'ye resimlerinizin ne hakkında olduğundan bahseden ve çok faydalı olarak düşündüğüm bir etikettir. Bu etiket sayesinde SEO (Search Engine Optimization) açısından da oldukça önemlidir.

Alt etiket eklemek önemli midir?

Alt etiket eklemek SEO (Search Engine Optimization) açısından oldukça önemlidir. Resimlerinize eklediğiniz alt etiket sayesinde Google resimlerinizin ne hakkında olduğunu biliyor. Ayrıca örnek vermem gerekirse Google görsellerde bir görsel arayan kişi sizin fotoğrafınızdan size yönlendirme olarak gelebilir ve bu sayede ziyaretçi de sağlamış olursunuz. Benim için önem arz eden ve her seferinde atlamadığım resimlere alt etiket eklemeyi sizlerde atlamalısınız. 

Blogger resimlere alt etiket nasıl eklenir?

Blogger da alt etiket eklemenin iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri kod bölümünden alt etiketi eklemek diğeri ise resminizi yazınıza eklerken resim ayarlarından alt etiket eklemek. Bunlardan ilkini yani kod ile alt etiket eklemeyi hem yazı ile hem de görsel halinde anlatmayı daha doğru buluyorum.

Kod ile alt etiket ekleme: 
Yazınızı yazdıktan sonra resminizi yazınıza ekliyorsunuz. (bloğa resim eklemeyi birçoğunuzun bildiğini düşündüğüm için bunu geçiyorum.

1: Üst yazı menüsünden en soldaki kalem işaretine tıklayınız.
Kalem İşareti

2: Tıkladıktan sonra açılan sekmeden HTML görünümünü seçin.
HTML görünüm

3: Açılan sayfada yazınızın HTML görünümünü göreceksiniz. Orada önceden yüklediğiniz resminizin kodu bulunmaktadır. Resim kodunuzun sonuna "alt ="Resim adınız" " şeklinde kodu yazıp kaydedebilirsiniz. Aşağıdaki resimden de referans alabilirsiniz. 

Alt etiket


Bir diğer resim alt etiket ekleme yöntemi benim en çok kullandığım yöntem diyebilirim. Kod ile uğraşmadan saniyeler içerisinde alt etiket ekleyebiliyorsunuz.

1: Yüklediğiniz resminizin üzerine tıklayın ve üzerinde çıkan menüden ayarlar sekmesine tıklayın. 
Alternatif metin

2: Daha sonra resmi düzenleyin bölümü açılacaktır. Burada ise; alternatif metin bölümüne resminizin adını yazarak güncelle demeniz yeterli olacaktır. 

Alternatif metin

Yazının sonuna gelmiş bulunmaktayım elimden geldiğince görseller ile destekleyerek resimlerinize alt etiket nasıl eklenir anlatmaya çalıştım. Umarım faydasınız görürsünüz ve SEO açısından iyi ilerleme kat edebilirsiniz.
Etiketler

Yorum Gönder

8Yorumlar
  1. Ben genelde 2. yöntemi kullanıyorum ve mutlaka etiket ekliyorum:))) Ayrıca resimi eklemeden önce özellikler kısmından da telif hakkı ekleyebiliyoruz, öyle yapıyorumben sitenin adını yazıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yapıyosunuz hocam :) inanın telif hakkı eklemeyi yeni sizden öğrendim diyebilirim Teşekkür ederim hocam :)))

      Sil
    2. Yalnız resmin jpg özelliğinde olması gerekiyor, png olanlara ekleyemiyoruz. Ama jpg ye çevirebiliyorsunuz, ben öyle yapıyorum:)))

      Sil
    3. Anladım hocam. Bende genelde resimler jpg olarak yayınlamayı tercih ediyorum hocam :)))

      Sil
  2. Ben de 2. yöntemi kullanıyorum. Kısa ve öz anlatımınız için tebrik ediyorum hocam. ☺️

    YanıtlaSil
  3. Seo için önemli konulardan birisi ;) Güzel anlatım olmuş emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !