Sınava Hazırlık Sürecine Yardımcı 5 Youtube Kanalı

2

Sınava Hazırlık Sürecine Yardımcı 5 Youtube Kanalı 

Sınav sürecine hazırlıkta öğrencilerin bir kısmı dershaneleri tercih ederken bir kısmı ise evde YouTube aracılığıyla ders çalışmayı tercih ediyor. Bu makalede asıl amacım ise,

birçoğumuzun sınav sürecinde aklına gelen o muhteşem "Sınav için hangi youtube kanalları izlenmeli?, Sınavlara yardımcı YouTube kanal önerileri, YouTube de sınav için hangi hocaları izlemeliyim?" gibi sorulara bir nebze de olsa cevap getirmek ve  daha önce kendimde sınav süreçlerinde takip ettiğim YouTube kanallarını sizlere kendi deneyimlerim ile derleyip toplamayı planlıyorum. 

Öncelikle hemen başlamadan belirtmek istiyorum ki burada açıklayacağım YouTube kanallarını kategori şeklinde açıklamadım. Yani KPSS, TYT, AYT, ÖABT olarak sınıflandırmadım. Genel olarak Türkçe, Tarih, Matematik ve Coğrafya ( TÜİK verileri hariç) konularında öyle aman aman bir değişiklik olmuyor ve bu temel derslerin konuları genel olarak bütün ÖSYM sınavlarında aynı oluyor. Değişen tek şey soru dağılımları oluyor. 

Lafı daha fazla uzatmadan hemen kendimde izlediğim ve faydasını gördüğüm sınavlara yardımcı 5 Youtube kanalını açıklamaya başlayayım.

Sınava Hazırlık Sürecine Yardımcı 5 Youtube Kanalı

1- Benim Hocam:

Benim Hocam kanalı Coğrafyada Bayram MERAL, Tarihte Ramazan YETKİN, Matematikte İlyas GÜNEŞ ve Türkçede Yelda ÜNAL gibi tecrübeli hoca kadrosu ile ÖSYM'nin bütün sınavlarına yararlanabileceğiniz bir kanaldır. 

2- İsem Yayıncılık:

İsem yayıncılık kanalı benim sınav sürecinde en çok kullandığım kanal diyebilirim. Tarihte Mehmet Celal ÖZYILDIZ, Türkçede Aker KARTAL, Matematikte İlker KARABULUT ve Coğrafyada Turgay KOCAKAYA gibi hoca kadrosu ile ÖSYM'nin sınavlarında yararlanabileceğini bir diğer kanal diyebilirim.

3- Mehmet EĞİT Youtube Kanalı:

Hafıza teknikleri ve kolay anlatımı ile Coğrafya ve Tarih için tavsiye edebileceğim en değerli kanallardan birisi diyebilirim. Sınav sürecim boyunca Tarihte zorlandığım konuları hafıza teknikleri ile çok kısa bir sürede öğrenmiştim. 

4- Tunç Kurt Matematik:

Sade ve anlaşılır anlatımı ve Telegram üzerinden sunduğu ücretsiz pdfler ile zamanında çok şey öğrendiğim bir kanal diyebilirim. 

5- Ali Hoca Tarih:

Tarih dersleri üzerine çektiği videolarıyla 2020 yılında tesadüfen tanışmıştım ve şunu belirtmeliyim ki bol soru çözümü ve deneme videoları üzerinden çok güzel bilgiler sunmaktadır. Hele ki Tarihte zorlanıyorsanız ve bol soru çeşidi görmek istiyorum ben diyorsanız bu kanal tamda size göre diyebilirim.

Sınav süreci açısından faydalı olabileceğini düşündüğüm YouTube kanallarını sizlere sıralamış oldum. Birçoğunu kendim de kullanıp deneyimledim ve faydasını gördüm umarım sizlere de faydası olur diye düşünmekteyim. 

Son olarak ise KPSS vatandaşlık için bir kanal önerisinde bulunayım.

Ercan TİDİM YouTube Kanalı:

2022 KPSS' ye çalışırken çok faydasını gördüğüm nadir hocalarımdan birisidir. Öğrenciler ile ilgilenen ve her zaman öğrencilerinin yanında bulunan bir öğretmendir. Zoom üzerinden yaptığı ücretsiz vatandaşlık dersleri ve öğrencilere sunduğu ücretsiz PDF soru dosyaları ile vatandaşlıkta zorluk çeken bütün herkesin faydalanabileceği bir kanal olduğunu düşünmekteyim.

Umarım buradaki kanalların faydasını görürsünüz ve kısa sürede hayallerinize ulaşırsınız. 

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. Çok faydalı bir paylaşım hem veliler, hem öğretmenler, hem de öğrenciler için. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !