AMD Harici Ekran Kartı Sürücüsü Nasıl İndirilir ve Kurulur?

0
AMD Harici Ekran Kartı Sürücüsü Nasıl İndirilir ve Kurulur? 

Hem performans hem de uygun fiyatlı olması açısından AMD ekran kartları çokça talep görmektedir. Bu makalede ise sizlere AMD ekran kartı sürücüsü nasıl indirilir?, Ekran kartı kurulumu yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?

ve kolay yoldan ekran kartı modelimizi nasıl bulabiliriz bunlardan bahsedeceğim. 

AMD Otomatik Algılama Aracı İle Ekran Kartı Modelini Bulma.

Bazen ekran kartı modelimizi bilemeyebiliyoruz. Bunu öğrenmenin birçok yolu var ancak en kısa ve uğraşı gerektirmeyen yolu AMD' nin otomatik algılama aracını kullanarak bulmak diyebilirim. Size vereceğim AMD' nin resmi sitesinden indireceğiniz küçük bir dosya ile ekran kartı modelinizi tanımlayıp aynı uygulama üzerinden tekrar indirebilirsiniz. 

AMD otomatik algılama aracı linki : https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-131

yukarıda verdiğim linke gittikten sonra orada AMD otomatik algılama aracının nasıl kurulacağı hakkında görselli olarak bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Bir diğer ekran kartı sürücüsü indirme yöntemi ise, 

AMD' nin sitesinden ürününüzü belirleyip indirmektir. Bunun içinse sizlere tekrardan bir link bırakacağım. 

AMD sürücüleri ve desteği linki : https://www.amd.com/tr/support

Vermiş olduğum linke tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir görsel ile karşılaşacaksınız ve oradaki listeden ekran kartı adınızı ve seri numaranızı belirleyip direkt olarak indirebilirsiniz. 

AMD harici ekran kartı kurma


AMD model ekran kartınızı nasıl indireceğinizden bahsettikten sonra şimdi kurulum için ne yapılmalı onlardan bahsedeyim.

Aslında bu evrede aşırı detaylı bir şey yok indirdiğiniz sürücüye çift tıklayıp çalıştırdıktan sonra bilgisayarınız sizden olay isteyecektir. Daha sonrası ise hepimizin bildiği standart dosya kurma işlemidir. Yani ileri ileri deyip kur dememiz yeterli olacaktır. 

Bu kurulumda dikkat etmemiz gereken ise eğer bir oyun bilgisayarına sahipseniz ve oyunlarla aranız iyi ise AMD sürücünüzü kurarken sizden bir bölümünde profil belirlemenizi isteyecektir. Profillerin resmini aşağıya bırakacağım ve sizlerde eğer oyun amaçlı ekran kartı kullanımı yapıyorsanız oyun profilini, hatta ben e-sporcu gibi tam performansta oynamak istiyorum derseniz E-spor profilini veya gündelik işlerimi halletsin tasarrufta sağlasın bana derseniz güç tasarrufu ve standart profillerden birini seçmeyi unutmayın. Bu Profillerin yanı sıra kendinize özgü profil de yapmanız mevcuttur. 

AMD ekran kartı profilleri

Bu yazıda bu kadardı :) Yukarıda da değindiğim gibi kurulumu aslında çok kolay ancak takılır ve yapamaz iseniz yorumlara belirtmeniz yeterli olacaktır. Elimden geldiği kadar yardımcı olur :)
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !