PARA BİRİKİMİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

0
PARA BİRİKİMİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Para, insan hayatında büyük bir öneme sahip bir maddedir. Hayatınızda değişiklik yapmak, yeni bir iş kurmak, eşya almak veya ev almak için her zaman paraya ihtiyaç duyarız. Bundan çok çok önceki ilkel zamanlarda para kavramı olmadığı için her şey daha kolay gibiydi, ancak paranın hayatımıza girmesiyle bir çok iyi yönü olduğu gibi kötü yönleri de oldu. Mesela daha önce hiç oturup bir kumbarada para biriktirmeyi düşündünüz mü? veya para birikimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerek bunları kendinize hiç sordunuz mu? Eğer hala sormamış iseniz önce oturup bir sorun para birikimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerek veya siz nelere dikkat ediyorsunuz
bir değerlendirme yapabilirsiniz. Hayatın su gibi akıp geçtiği şu günlerde para o kadar değerli ki çocuklarınızı ve ilerde eşiniz bile size paranız olduğu için saygı duyabilir. Peki sadece parası olduğu için mi saygı duyulur insana. Tabi ki de hayır. Ancak eğer paranız var ise ve eşinizin veya kendinizin ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyorsanız bu sizi zaten saygı duyulacak birisi haline getirecektir. Bu aralar baya bir yankılanıyor her yerde paramı nasıl biriktire bilirim, üniversiteye gideceğim ve para kontrolümü nasıl sağlayabilirim? gibi kafası sorularla dolu bir çok kardeşim var ve bu yazıyı onlara biraz olsun yardımcı olabilmek amacı ile yazmaktayım. Öncelikle paranız sizi yönetmemeli, siz paranızı yönetmelisiniz. Ancak o zaman paranızı iyi bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Peki para birikimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir.


Para birikimi yaparken kendinize aylık bütçenizden sadece yetecek kadar bir miktar para alınız. Yani demek istediğim aylık 1000 TL alıyorsanız bunun 500 TL sini kendiniz ihtiyaçlarınız için alın ve geriye kalan paranızı ise banka hesabınızda muhafaza edebilirsiniz.
Kendinize bir limit belirleyin. Mesela her ay biriktirmeniz gereken para miktarı 500 TL ise bir sonraki ay için bunun üzerine 10 TL daha ekleyin.
Peki para biriktiriyoruz, paramızı kontrol etmek için çabalıyoruz ama biz hiç mi gezmeyeceğiz dediğinizi duyar gibiyim. Elbette ki gezeceksiniz ancak gezinin tüm maliyetlerini hesaplayıp ona göre hareket etmek durumundasınız.
Eşya miktarınızı çok abartmayınız. Kendinize yetecek kadar eşyalar alınız. Mesela Mark Zuckerberg ve onun gibi bir çok iş adamının az sayıda eşyası vardır. Bunun nedeni çok sayıda eşya hem masraf olacaktır ve hem de zaman kaybı olacaktır.
Ve en önemlisi eğer paranızı kumbaranız da biriktiriyorsanız üzerine "Zengin olacağım, Benim param, Araba Param veya Ev param" gibi kısa cümleler yazarak kendinizi hırslandıra bilirsiniz.
Not: "Çocuklara paranın değerli olduğunu söylemenin yolları" adlı makalemizi de okumayı unutmayınız.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !