SINAVLARDAN YÜKSEK ALMANIN FORMÜLÜ

2
SINAVLARDAN YÜKSEK ALMANIN FORMÜLÜ

Sınav için öğrenci kardeşlerimin kabusu, korkusu ve en büyük endişesi diyebiliriz. Hayatımız boyunca bir çok sınav ile mücadele ederiz. Aslında bu sınavların tek amacı; iyi, bilgili ve kriterlere uygun insanları belirlemektir. Ancak korkumuz veya sınav sırasındaki heyecanımız nedeni ile sınavlarımız genelde çok kötü geçer. Kötü geçen bir dersin sınavı ise öğrenciyi korkutacağı için başarıda büyük ölçüde düşüş görülür. Peki sınav esnasında ne yapmak gerekir? Sınava nasıl hazırlanılmalıdır? ve Sınavlarda yüksek başarıyı nasıl yakalayabiliriz? gibi sorulara bu yazımızda yanıt vereceğiz.


SINAVA NASIL HAZIRLANILMALI? ve SINAVDA YÜKSEK BAŞARIYI NASIL YAKALAYABİLİRİZ?
Sınavdan yüksek başarı almak istiyorsanız ilk kurala kesinlikle uymalısınız. Peki bu ilk kural nedir? İlk kuralımız kendinize inanmanız ve asla pes etmemeniz. Çoğu zaman korktuğumuz derslerden daha düşük notlar alırız bunun nedeni o dersin bilinç altımızda yarattığı korkudur ve her şeyden önce o korkuyu yenmelisiniz. Daha sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir. Diğer bir husus konusunda ise; ders çalışırken masanızda asla kitaplarınız ve notlardan başka hiçbir şey bulundurmamanız gerekmektedir. Masa üzerindeki saat, telefon, masa süsü gibi eşyalar dikkat bozukluğu yaratacaktır ve motive olmanız zorlaşacaktır. Programlı olmaya özen gösterin böylece daha yüksek başarı yakalayabilirsiniz. Ders çalışırken kendinize belli bir yere kadar çalışma programı belirleyin ve dersin sonuna geldiğinizde ise kendinize küçük ödüller verip kendinizi şımartın. Sınava çalışırken ise küçük küçük notlar alınız çok sıkıcı ve uzun notlar beyninizin çabuk sıkılmasına neden olacaktır. Sınav günü erken uyuyun ve sınav saatinden birkaç saat önce kesinlikle notlara göz atmayın. Eğer ki burada yazılanları uygulayacak olursanız sınavlardan yüksek başarı yakalamanız kesin olacaktır.


SINAV ESNASINDA NE YAPMAK GEREKİR?
Sınav esnasında yapılan heyecan sınavın kötü geçmesine ve düşük not olmanıza neden olmaktadır. Sınavdan önce kendinizi motive etmeniz heyecanınızı yenmeniz için en etkili silah olarak görülmektedir. Kendinize 'Bu sınav çok kolay, Ben bu sınavdan kesin yüksek alırım, Ben yaparım' gibi motive edici sözler söyleyiniz. Sınav esnasında heyecana bağlı kalbiniz çok daha hızlı atacağı için kan dolaşımınız da hızlı olacaktır. Bunu önlemek için bir çikolata yiyebilirsiniz veya düzgün nefes egzersizleri yaparak da bunun üstesinden gelebilirsiniz.

Etiketler

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. Gayet güzel bir makale olmuş hocam elinize sağlık. Ben de birkaç bir şey eklemek istiyorum sınavlara çalışırken bazen konuyu anlamamıza rağmen sorusunu çözemiyoruz ben bu sorunu aşmak için konunun soru çözüm videolarını izleyip taktikleri not alıyorum bu şekilde çok faydasını gördüm ve tavsiye eserim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !