BLOGGER TEMA SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

2

 Blogger Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

Bu makalemizde sizlere Blogger tema seçimi nasıl yapılır? Blogger tema seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler? Blogger için en iyi temalar?

Yanlış temanın getireceği olumsuzluklar gibi başlıca nedenlerden söz edeceğiz ve iyi bir temanın nasıl olması gerektiği hakkında siz değerli okuyucularıma elimden geldiğince bilgiler vermeye çalışacağım.

1: Blogger tema seçimi nasıl yapılır?

Blogger tema seçimi yaparken bir çok hata yapılmakta. Hele ki yeni başlayan dostlarımız için tema seçimi çok zor olmakta. Blogger'ın kendi bünyesinde bir çok tema bulunmasına rağmen kodlama ve tasarım bilginiz yok ise bu temalar pekte güzel olmuyor. Bu yazımı da zaten kodlama bilmeyen kardeşlerim için yazıyorum. Tema seçimi yaparken bir çok ücretsiz veya ücretli siteler var. Ancak ücretli ve ücretsiz sitelerinde kendi aralarında büyük farkları var. Bu farklara değinecek olursak;


Ücretli ve Ücretsiz Temaların Farkları:


Ücretli ve ücretsiz temaların farklarına değinmeden önce belirtmek isterim ki imkanınız var ise ücretsiz temalar kullanmayınız. Bu yazımda ne demek istediğimi şimdi maddeler halinde anlatınca çok rahat anlayacaksınız.

Ücretsiz temalarda birden çok şifrelenmiş kod vardır ve bu şifrelemiş kodların şifresini çözseniz bile temanın bir alanında illaki bozukluk oluyor. Ücretli Temalarda ise şifrelenmiş kodların hiç biri bulunmamaktadır. 

Bazı ücretsiz temalar arka planda birden fazla link ve kod çalıştırmaktadır. Yani bu kodların nerelere yönlendirdiğini bilemeyiz hele ki bloğunuz yeni ise google bundan hiç hoşlanmaz. 

Ücretsiz temalarda footer kısmındaki tasarımcının linkini silemezsiniz. Eğer silmek isterseniz sizi otomatik olarak tasarımcının sitesine yönlendirecektir. Ücretli temalarda ise footer kısmındaki linkleri özgürce silebilir ve kaldırabilirsiniz. 

Ücretli temaların çok pahalı olanları da var fakat ucuz ve çok güzel temalarda var araştırma yaparak ücretli 5-10 dolara güzel temalar bulabilirsiniz.


 2: Blogger tema seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler?

Blogger tema seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlere değinecek olursak size en çok yapılan hatadan bahsetmek istiyorum. Mesela bloğunuz haber bloğuysa ona uygun bir tema seçmelisiniz. Yani demek istediğim bloğunuz ne ile alakalıysa ona uygun tema seçimi yapınız. Gerektiğince karışık temalardan ve saçma yerleşimlerden kaçının tamamen okuyucuya yönelik bir tema seçimi yapın.


3: Yanlış temanın getireceği olumsuzluklar:

Yanlış temanın getireceği olumsuzluklardan bahsedecek olursak; sitenizde hit kaybı yaşayabilirsiniz, siteniz google sıralamalarında arkalara doğru ilerleyebilir ve kazanç sağlamakta zorluk yaşayabilirsiniz. Sitenizi ziyaret eden kişilerin yanlış temadan dolayı hemen sitenizden çıkabilir ve buda hemen çıkma oranınızı çok yükseltir. Bu kötü nedenleri yaşamamak için en doğru tema seçimini yapmaya özen gösterin. Mesela ben kendi temamı seçerken tam 1 ay boyunca bütün tema sitelerini inceledim ve en sade ve seo açısından güçlü olan şimdiki temamı seçmeye karar verdim. Eğer sizde tema konusunda kararsız kalıyorsanız bu yazıya yorum yapabilirsiniz veya iletişim bölümünden bana ulaşırsanız siteniz için en iyi temayı seçmenizde size seve seve yardım edebilirim.


Bu makalemde sizler için Blogger tema Seçimi Nasıl Yapılır? hakkında bilgiler vermeye çalıştım umarım faydalı olmuştur. Saygılarımla.


Etiketler

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. Blog Dedektifi sağ olsun temada bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Blog dedektifi hocam bana da çok yardım etti sağ olsun vallahi :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !