Maliye Bakanlığı Youtube'ye Elini Uzattı I Youtuberlar Artık Vergi Ödeyecek

0

En çok vergi alan ülkeler başında gelen Türkiye Youtube'ye el attı. Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanının konuşması üzerine Youtube'ye evlerinde çekimler yaparak

yayınlayan kişilerin oldukça yüksek meblağalar kazandığı ve bu kazanılan paralar sayesinde lüks evlerde yaşadıkları ve lüks arabalara bindiği duyurulmuştu. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı evlerinde çok yüksek paralar kazanan kişilerin belli bir ofisleri olmadığı için ve Youtube'nin de Türkiye sınırları içerisinde bir Youtube ofisi olmadığı için içerik üretip para kazanan kişilerden belli bir vergi alınacağını duyurdu.

Dailymotion' un Türkiye sınırları içerisinde bir ofisinin bulunduğu için onlar vergilerini düzenli bir şekilde ödemektedirler. Peki ya Youtuberlar ne yapacak? Bu soru vergi olayından sonra hep sorulmaya başlandı ve bunun üzerine bir çok youtuber hesaplarını KKTC'ye taşıdı. Ancak bu onlar için de bir kurtuluş yolu olarak görünmemekte. Maliye bakanının açıklaması üzerine hesaplarını KKTC'ye taşıyan Youtuberlar hakkında araştırma yapılacak ve gerekli vergi ödemeleri alınacaktır. Bu vergi ücretinin ne kadar olduğu şu an için bilinmemekte ancak ileri ki günlerde Maliye Bakanlığının açıklayacağına inanıyoruz.


 Ayrıca Türkiye' de Youtube üzerinden çok fazla gelir sağlayan kanallar; Burak Oyunda, Enes Batur, Ruhi Çenet Videoları, Oha Diyorum gibi diğer büyük kanalların yıllık gelirlerinin 7 Milyon TL üzerinde olduğu da açıklandı. Eğer Devlet bu kanallar üzerinden vergi almaya başlarsa kasasına tam olarak 2 Milyon TL gelir sağlayacak. Peki burada çok garip bir durum oluşuyor, yıllık olarak yüksek paralar kazanmayan kanallar ne yapacak? veya Yeni para kazanmaya başlayacak kanallar ne kadar vergi ödeyecek? Vergi ücretleri ne kadar olacak? bu gibi sorulara hala cevap aranmaktadır.


İşte dudak uçuklatan bazı Youtuber kazançları:

Enes Batur : 300,000 TL

Halil Söyletmez : 100,000 TL

Danla Bilic : 200,000 TL

Kafalar : 200,000 TL

Sebile Ölmez : 70,000 TL


Para birikimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğinizi bilmiyorsanız Para Birikimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızı okuyabilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !