Başarılı İnsanların 10 Özelliği

0

Başarılı bir insan olmak hepimizin ortak amacıdır. Her zaman mutlak başarıyı yakalamak için elimizden gelen her şeyi yaparız.

Bu günkü makalemde sizlere başarılı insanların 10 özelliğinden bahsetmek istiyorum. Başarılı insan denince aklımıza hemen çok para sahibi, kazancı inanılmaz derecede mükemmel insanlar geliyordur. Fakat aslında tam tersi her insan çok para sahibi olmasa da başarılı bir insanın özelliklerini kendisinde barındıra bilmektedir. Başarılı insanların 10 özelliğine geçmeden önce başarının insan hayatındaki önemine kısacıkta olsa değinmek isterim.

Başarı insanı en yüksek seviyeye getiren en önemli olgulardan birini oluşturmaktadır. Eğer gerçekten başarılı bir insan olursanız ailenizin ve çevrenizin size bakış açılarının da değiştiğini büyük oranda fark edeceksiniz. Okumuş olduğum bir çok kişisel gelişim kitaplarında hep "Başarı insanı yüksek yerlere taşır." diye kısa bir cümle görmüşümdür. Peki size bir soru sormak istiyorum. İnsanlar başarıyı neden bu kadar ister hiç düşündünüz mü? daha çok para için mi? yoksa şan ve şöhret için mi? düşünülmesi gereken bir soru. Daha fazla sizleri sıkmadan hemen BAŞARILI İNSANLARIN 10 ÖZELLİĞİ 'ne geçmek isterim.

1- Başarılı insanlar büyük oynamayı severler, çok çalışırlar başkalarının fikirlerine saygı duyarlar, fakat asla kendi bildiklerinden şaşmazlar.

2- Acayip derecede meraklı ve öğrenmeye açtırlar. İyi veya kötü hiç bir şeyi ayırt etmeden öğrenmeye gayret gösterirler. 

3- Soru sorarlar ve çok okurlar, üstelik hiç bıkmadan! tuhaf olan bir şey ise çoğu başarı gösterir ancak hepsi uygulamaları bakımından birbirinden ayrılır.

4- Çevre edinirler. Pek çok insan ve kişilik tanırlar. Herkesin düşüncelerini dinler ve saygı gösterirler.

5- Utangaçlardır. Ancak insanlara ve ilişkilerine değer verirler. Başarılı insanlar ilişkilerine değer veren ve aramayı unutmayan insanlardır.

6- Kendilerini sürekli geliştirirler ve asla pes etmezler. Başarılı insanların en büyük özelliği asla pes etmemeleridir. Bu onları güçlü ve daha sağlam yapmaktadır.

7- Sıra dışı bir yaratıcı beyne sahiplerdir. Neden olmasın? sorusuyla ortalıkta dolanırlar ve her zorluğa göğüs germeye mücadele etmeye çalışırlar.

8- Kendilerine güvenirler ve sorumluluk almaktan korkmazlar. 

9- Çok başarılı insanlar stres ve karmaşa anında bile soğuk kanlılığını korurlar.

10- Çok başarılı insanlar şimdiki zamanda yaşarlar. Geçmişte yaşadıkları ne varsa iyi veya kötü her şeyi geçmişte bırakıp şimdiki yaşadıkları zamana ayak uydururlar.  

NOT: İş yerinde mutlu değilseniz ve çalışırken sıkılıyorsanız ÇALIŞIRKEN MUTLU OLMANIN YOLLARI adlı makalemize göz atabilirsiniz :)


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !