AİLE'NİN ÇOCUĞUN ÜZERİNDE ETKİSİ

0
AİLE'NİN ÇOCUĞUN ÜZERİNDE ETKİSİ
Hepimizin tek amacı geleceğin nesli olan çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek ve onların başarılarına şahit olmak. Ancak aile de yapılan bazı baskılar da çocuğu sıka bilir ve potansiyelinin düşmesine sebep olabilir. Türkiye'de yapılan araştırmalarda ise şiddet oranının yüksek olması çocuklardaki başarı düşüklüğünün sebeplerinden birisidir. Aile bireyleri arasında yaşanan huzursuzluklar daha çok küçük yaştaki çocukları etkilemektedir. Eğer çocuğunuzun başarılı bir birey olmasını ve çevresine duyarlı bir insan olmasını istiyorsanız burada size düşen bir çok sorumluluk olacaktır. Ayrıca değinecek olursak küçük yaşta yaşanılan sorunların çocuk üzerinde bir çok etkisi vardır
ve bu etkiler ise çocuğun başarısını, yaşamını ve kararlarını büyük ölçüde etkilemektedir. Çocuk erişkin bir yaşa geldiğinde yapması gereken işlere korkarak yaklaşacak ve bu onun başarısız olmasına sebep olacaktır. Peki iyi bir anne veya baba olarak neler yapmanız gerek;

Çocuğunuzun yanında asla kavga etmeyiniz. ( Çocuğun yanında yapılan kavgalar çocuğun bilinç altında büyük etki yaratır ve bu onun ilerideki hayatını büyük ölçüde etkiler.)

Çocuğunuzla olabildiğinden fazla zaman geçirin. ( Çocuğunuz ile geçireceğiniz zaman çocuğunuzda iyi bir izlenim bırakacaktır ve size bağlılığı artacaktır.)

Çocuğuz için asla argo kelimeler kullanmayın. ( Çocuğunuza asla geri zekalı, akılsız, zihinsel sorunlu gibi kelimeler kullanmayınız. Bu çocuğunuzun size olan saygınlığını kaybetmenize neden olur.)

Çocuğunuza asla baskı uygulamayın. ( Çocuğunuza ileride yapması gerektiği meslek hakkında asla baskı uygulamayınız. Bırakın o başarısı ile kendisi seçsin mesleğini.)

İyi bir anne veya baba olarak bunları yapmanız en doğru işlerden birisi olmaktadır. Unutmayınız ki şiddet içerisinde büyüyen çocuklar ileride kötü bir birey olabilirler. Bu nedenle çocuğunuzun başarısından ve ilerideki sorumluluklarından aileleri sorumludur. İyi bir eğitim ve uygun davranışlar ile her çocuk için iyi bir gelecek hazırlanabilir. Sadece uymanız gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara uyduğunuz takdirde çocuğunuzu kötü yetiştirmeniz imkansız olmaktadır. Çocuğun iyi yetiştirilmesinde annenin görevleri olduğu kadar babanın da görevleri vardır. Genel olarak çocukla ilgilenen hep annedir ancak çocuğun başarısı için babanın da görevleri vardır. Çocuk babasından da ilgi görmek ister ve bunun için çabalar.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !