BİRANDA İŞTEN Mİ ÇIKARTILDINIZ? BU DURUMA NASIL HAZIRLANMALI?

0

BİRANDA İŞTEN Mİ ÇIKARTILDINIZ? BU DURUMA NASIL HAZIRLANMALI?

 İş hayatında her şeye karşı hazırlıklı olmak gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz, değil mi? Çok güvendiğimiz birinin yanında çalışıyor olsak da gayet iyi para kazandıran bir girişimi başarıyla devam ettirebilsekte de işlerin bazen planladığımız gibi gitmeyebileceğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Sonuçta; her adımımızı planlayarak atsak da bazen önümüze çıkan engellerden kurtulamıyor, hiç ama hiç beklemediğimiz durumların içinde olabiliyoruz. Ne bileyim, mesela uzun yıllardır başında olduğumuz bir şirketin iflas ettiğini şaşkınlıkla duyurabiliyoruz.

Evet gelelim konumuza; siz de işsizliğe karşı nasıl hazırlana bileceğinizi öğrenmek istiyorsanız,

aşağıdaki başlıkları kesinlikle incelemelisiniz. Kim bilir, bir ihtimal gün gelir, aşağıdaki tavsiyelere kulak vermiş olduğunuz için kendinizi şanslı hissedersiniz.


BÜTÇENİZİ SÜREKLİ KONTROL EDİN!


İlk olarak yapmanız gereken şey bu!Bütçenizi her daim sınırlı tutmalısınız. biranda işsiz kalabileceğinizi aklınızda bulunsun, kazandığınız paraların belirli bir bölümünü bir kenara atmayı asla unutmamalısınız. Yani “nasıl olsa çalışıyorum, diğer ay ki maaşımla bütün masrafı karşılarım” gibi düşüncelere dalmamalısınız, öbür ay işsiz kalabileceğinizi düşünerek her şeye karşı hazırlıklı olmalısınız. Kendinize bir hesap açtırarak, gerçekten ihtiyaç olana kadar bir hesabınız olduğunu unutun. Uzun lafın kısası, işsiz kalma durumunuzda kenarda size en az 7 ay boyunca idare edecek bir paranız olsun.


KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN


Şu anda size gayet iyi imkanlar sağlayan bir işte çalışıyor olabilirsiniz. Fakat bunun gelişiminiz için bir şey yapmanıza ihtiyacınız olmadığı anlamına kesinlikle gelmediğini bilmek gerek. Yani şu anda istediğiniz yerde olduğunuzu düşünseniz bile yine de kendinizi geliştirmekten vazgeçmemelisiniz ve sürekli.Kısacası; nasıl bir işte olursanız olun işsizliğe karşı hazırlıklı olmak için kendinizi geliştirmekten hiç vazgeçmemelisiniz. Mesaiden arta kalan zamanlarınızda  işinize yarayacak eğitimlere katılmalı, var olan yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Çünkü kendinizi geliştirmek, yaşamınızı daha iyi bir yere getirmek için yapabileceklerinizin en başında gelmektedir!


ÇEVRENİZ KALİTELİ VE GENİŞ OLSUN


Olası bir işsizliğe karşı hazırlanmanın en etkili yollarından bir tanesi de çevrenizi geniş tutmaktır. Hem profesyonel anlamda hem de kişisel hayatınızda farklı insanlarla tanışma fırsatlarına karşı gözünüzü açık tutmanızı söylüyorum. Mesela; işsiz kaldınız. Böyle bir durumda çevrenize başvurarak istediğiniz işe rahatça girebilirsiniz, tanıdıklarınızın yardımı sayesinde girmek istediğiniz alanda insanlarla bağlantılar kurabilirsiniz. Kaldı ki geniş bir çevreye sahip olmanız size sadece iş hayatında değil daha pek çok farklı alanda fayda sağlayacak bir avantaj niteliği taşıyacaktır. İşte bu nedenle de insanlarla olan ilişkilerinizde dikkatli davranmalı ve iletişim yeteneklerinizi güçlendirmeye çalışmalısınız.Bu iyi bir yöntemdir.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !