İYİ BİR HAYAT İÇİN BENİMSEMENİZ GEREKEN 5 FELSEFE

0
İYİ BİR HAYAT İÇİN BENİMSEMENİZ GEREKEN 5 FELSEFE

Hepimiz hayatta başarılı olmak istemişizdir. Sonuçta hepimiz bir şekilde başarılı olmak için çabalıyoruz. Bazılarımız ilişkilerinde başarılı olmak için bazılarımız iş hayatında daha iyi olabilmek

için bazılarımız daha güzel görünmek için bazılarımız ise herhangi başka bir amaca ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Sonuçta; hedef farklı olsa da hepimiz başarılı olma hususunda ortak bir noktada birleşiyoruz. Fakat ne yazık ki o ortak noktada buluştuğumuzda mutlu olamıyoruz.  Neden mi?

Çünkü hepimiz isteklerimize ulaşma konusunda aynı çabayı gösteremiyoruz. Örneğin maraton koşusuna çıkan atletler gibi. Yarışmacıların bir kısmı daha yolun başındayken pes ederken bir kısmı ise karşısına çıkan aksiliklerde yarışı bırakıyor. Çoğunluğu ise bitiş çizgisinden hemen önce koşmayı bırakıyorlar. Ya tükendikleri için ya da aslında birkaç adım ötede olan kırmızı çizgi onlara sanki kilometrelerce uzaklıktaymış gibi göründüğü için hemen pes ederler. Nedeni ne olursa olsun sonuç hep aynıdır. Sadece yarışın sonuna kadar pes etmeyenler finish çizgisine varabilir. Yalnızca gözünü hedefe dikip ona ulaşmaya odaklananlar sonunda zafer kupasını havaya kaldırabiliyor. Halbuki en başından herkesin amacı kazanmaktı. Ayrım yapılmaksızın her bir yarışmacının aklında olan tek şey kazanmak, parkuru tamamlayabilen en hızlı kişi olmaktı. Tıpkı hayat gibi!

Hayaller kuruyoruz sonra da o hayallerin gerçek olmadığına kendimizi inandırıyoruz. Sık sık “denedim fakat başaramadım” diyoruz ve sürekli bir bahane uyduruyoruz. Maalesef ki çoğu kişi böyle şeyler yapıyor. Onlarla aramızda hiçbir fark olmadığını göremiyor sadece düşünce tarzlarıyla bizden birkaç adım önce geçmeyi başardıklarını anlamıyoruz. İşte bunun için sizlere onların düşünce tarzlarından söz etmek istedim. Kaliteli bir hayat için yapmanız gereken bu felsefelerin ne kadar işinize yarayacağını kısa süre içinde göreceğinizden emin olabilirsiniz.


1-YENİLGİDE NEYMİŞ? YENİLGİDEN ASLA KORKMAYIN

Birçoğumuz başarısız olmaktan korktuğumuz veya utandığımız için kendimizi mutsuzluğa mahkum etmiyor muyuz? Evet, bilerek ya da bilmeyerek bu dediğimi pek çoğumuz mutlaka yapıyordur. Oysaki yapmamız gereken şey yenilgilerden korkmamak. Onların bizi biraz daha güçlü kılacak faktörler olduğunu bilmek. Her yenilgiden bir ders alarak bir sonraki adımımızda bizi daha da güçlü yapacaktır.

Sonuçta; dünyanın en başarılı kişileri bile birçok kez yenilgiye uğramış, birçok kez başarısız sonuçlarla karşılaşmış kişilerken, Yeri geldiğinde başkalarına akıl veriyor, başarısızlığa uğramış yakınlarımızı bir akıl hocası gibi tavsiyeler veriyor, ama diğerlerine yaptığımız bu şeyleri niçin kendimiz yapmıyoruz. Kısacası, kendimizden başka herkese başarı için yenilgilerin  gerekli olduğunu söyleyebiliyor ancak sıra kendimize geldiğinde dilimizi yutuyoruz. İşte bu gerçeğin farkına varmalı ve ayağınız her takıldığında bunun size biraz daha deneyim kazandıracağını, biraz daha güçlendireceğini unutmamalısınız.


2-SORUMLULUK AL!

Sorumluluk Almak! Başarılı bir hayat için benimsememiz gereken en önemli faktörlerden birisidir! Yani bundan sonra şımarık çocuk gibi mızmızlanmayıp, her şeyi başkalarının üstüne yıkmaktan vazgeçmeli, sorumluluk almayı öğrenmeli, yaptığımız hataları kabullenmemek yerine onları kabul etmeliyiz. Çünkü yanlışlarımızı ne kadar çok inkar edersek, gerçeklere karşı gözlerimizi o kadar kapatırız ve bir o kadar da kendimizi kandırırız. Doğal olarak da aynı yanlışları yapar, inkar ettiğimiz için her seferinde “bütün şeyler beni buluyor, ne kadar da şanssızım” gibi bahanelerle üretmeye başlarız.

İşte bunun için sorumluluk bilincimizi geliştirmemiz mutlaka gerekiyor. Ayağımız takıldığında bizi düşüren aslında ayağımıza takılan taş olmadığını itiraf etmeliyiz. Çünkü o taşa takılan biziz. Göz göre göre hata yapmaya doğru giden de taşın bizi düşürebileceği göremeyen de maalesef biziz. Ama nedense yine de taşı suçluyoruz. Bizde olan olumsuz şeyleri başkalarının üzerine yıkmakta üzerimize kimseyi tanımıyor, bahane üretme konusunda gösterdiğimiz çabayı sorumluluk konusunda göstermiyoruz.


3-HER SEFERİNDE DAHA İLERİYE!

Evet, başarılı bir hayat istiyorsak her zaman daha ileriye gitmemiz gerekir. Her konuda bunu yapmalı, geriye bakmak yerine ufku görebilmeliyiz. Hedeflediğimiz bir şeye ulaştık diye hemen bir kenara çekilmemeli, çalışmayı bırakmamalı, her daim yeni başarılar peşinde koşmalıyız. Örneğin; kendi işimizin patronu olma hayaliyle bir yola çıktık ve amacımıza ulaştık. Şirketimizi kurduk diye uğraşmaktan vaz mı geçeceğiz? Elbette, hayır!

Bu kez aylık gelirimiz ne kadar olsun istiyorsak, onun için çabalamalıyız, 4 tane müşterimiz varsa sayıyı 2’ye katlamayı hedeflemeliyiz ya da 3 çalışanı olan küçük şirketi daha çok çalışanı olan bir şirkete dönüştürmeliyiz. Kısacası, her defasında biraz daha çoğunu başarmak için çabalamalıyız. Çünkü önümüzde izleyecek hedefler olursa, hayata çok daha sıkı tutunur, kendimizi çok daha muhteşem hissederiz. Sonuçta; başarılı bir hayat için bir varış noktası değil de, keyif alınması gereken bir süreç olduğunu anlamamız gerekiyor.


4-BAŞARMAK İÇİN KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

Gerçek başarının insana kaliteli bir hayatı da beraberinde getireceğini sakın unutmayın. Herkesin ne dediğini umursamadan başarılarınızı sergileyin. Kısa bir süre sonunda herkes sizi başarılarınızla övmeye başlayacak ve daha da çok ilerlemiş durumda olacaksınız. Peki kendinizi nasıl geliştireceksiniz? Çok basit aslında, herkes vaktini boşa harcarken siz çalışacaksınız bunu kendiniz için yapacak ve kaliteli bir hayatın temellerini atacaksınız. Kendinizi başarı odaklı geliştireceğiniz için herkes tarafından sayılan biri olarak görüneceksiniz. 


5-RİSK ALIN!

Risk almaktan korkmayın dostlar, eğer kaliteli bir hayat istiyorsanız risk almaktan korkmamalısınız. Bir iş yapmak istiyorsanız korkmadan o iş için girişimlerde bulunmalısınız. Geriye dönüp baktığımızda şuan da kaliteli bir hayat yaşayan insanların tümü o işe başlarken asla tereddüt etmemiş olduğunu göreceksiniz. 

Fakat bir işe başlarken de piyasayı iyi araştırıp kendinizi ona göre ayarlamalısınız burada bahsettiğimiz risk hoppala deyip bilmediğiniz ve kazanç sağlayamayacağınız başarınızı olumsuz etkileyecek işlere kalkışmamanızdır. Bildiğiniz ve kendinize güvendiğiniz her işte gerçek başarıyı yakalaya bileceğinize inanın. 


NOT: Para birikimi konusunda tecrübeniz yoksa PARA BİRİKİMİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER adlı yazımızdan yararlanabilirsiniz. İyi Günler Dileriz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !