BLOG YAZMANIN KAZANDIRDIĞI DENEYİMLER

2
BLOG YAZMANIN KAZANDIRDIĞI DENEYİMLER 

Blog yazarlığında 3 aylık bir süreyi geçmiş bulunmaktayım ve bu süre zarfında blog yazmanın bana neler kazandırdığını görmüş oldum ve tecrübe etmiş oldum. Daha önceki yıllarda da blog yazmaktaydım ancak uzun bir ara blog ile ilgilenmedikten sonra hayatımda bir boşluk oluştuğu farkına varıp KARMA BİLGİM bloğunu açtım ve tekrar yazmaya başladım. Bu makalemde ise sizlere kendi deneyimlerimi ve tecrübe ettiklerimi "Blog yazmanın kazandırdığı deneyimler" başlığı altında maddeler halinde sunmak isterim. Ayrıca blog yazdığım süre zarfı boyunca hayatımın düzene girdiğinin de belirtmeliyim. Sizleri daha fazla tutmadan blog yazarken kazandığım deneyimlerin ilki olan zaman yönetimiyle başlamak istiyorum.

-ZAMAN YÖNETİMİNİ DÜZENLEME
Blog yazmadan önceleri zamanımı nasıl yöneteceğimi belirleyemezdim. Bu konuda ise çok sorun yaşamaktaydım. Ancak blog yazmaya başladıktan sonra şu saatte veya şu tarihte yazıyı yazıp eklemem gerek demeye başladığımı gördüm. Anladım ki blog yazarken zaman yönetimi olgusunu da kazanmıştım. Sizde eğer zaman yönetiminde sorun yaşıyorsanız kesinlikle blog yazmanızı tavsiye edebilirim.

-YENİ KİŞİLER İLE TANIŞMA İMKANI
Deneyimlerimden en iyisinin bu olduğunu söyleyebilirim. Blog yazarken başka bloggerlar ile iletişime geçmeniz ve onları tanımanız insan için çok önemlidir. Bu sayede onların tecrübelerinden yararlanabiliyorsunuz ve güzel sohbetler kurabileceğiniz kişilerde kazanmış oluyorsunuz.

-DÜZEN VE DİSİPLİN SAHİBİ OLMAK
Daha önceleri disiplinsiz bir hayat tarzı benimsediğimi söylemek istiyorum. Yapmam gereken işleri hep ertelerdim ve bunun sıkıntısını da çok uzun bir süre çektim. Blog yazmaya başladıktan sonra ise her gün belli saatlerde yazı eklemek ve insanlara deneyimlerini sunmak beni disiplin yoluna sevk etti diyebilirim. Bir çok insan disiplin sahibi olmakta sorun çekiyor ve bunun için onlara blog yazmayı önerebilirim.

-SAYGINLIK KAZANIMI
Blog yazarken saygınlık kazanacağım hiç aklıma gelmezdi. Ancak arkadaş ortamında veya belli bir toplumda neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir? sorularına blog yazmayı severim bir bloğum var dediğimde insanların bana bakış açılarının farklı olduğunu gördüm ve bloğumu incelediklerinde bunları sen mi yazıyorsun? gibi sorularla karşılaştığımı da gördüm. 

-ARAŞTIRMA KABİLİYETİM ARTTI
Makale yazmaya ilk başladığım gün ile şimdiki gün arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtmeliyim. Bir makale yazmak istediğimde artık derinlemesine araştırıyorum, bütün kaynakları irdeliyorum ve sonra makalemi yazmaya başlıyorum. Aslında bu sayede öğrenme yeteneklerimde gelişti diyebilirim.

Blog yazmak diğer insanlara normal katkılar sağlayabilir. Ancak, benim gibi öğrenci tayfasından olan arkadaşlarıma inanılmaz derecede katkı sağladığını söyleyebilirim. Blog yazarken araştırma yapmak, konuları irdelemek,  ne hakkında yazılması gerektiğini belirlemek büyük çaba istemektedir. Fakat bu çabaların sonucu olarak ise bir çok deneyim elde etmiş olacaksınız. Blog yazmanın bana kazandırdığı deneyimleri sizlere sunmaya çalıştım. Umarım sizlerde böyle deneyimler elde edebilirsiniz.   
Etiketler

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. Güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık :) Blog yazmak bunlardan daha bir çook şey katıyor. Listeleye alsak sığmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hocam :) Yaz yaz bitmez kattığı değerleri hocam:)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !