KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN OKUNMASI GEREKEN 10 KİTAP

3

KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN OKUNMASI GEREKEN 10 KİTAP 

Kendi huzurunuzu bulmak için birçok yola başvurup sonuç alamamış olabilirsiniz. İşte böyle durumlarda bizlere yardımcı olan kişisel gelişim kitapları ortaya çıkmaktadır.

İnsanın kişisel olarak kendini geliştirebilmesi de aslında düzenli olarak kitap okumaya bağlıdır diyebiliriz. Kişisel gelişim nedir? diye soracak olursanız kişinin günlük sıradan hayatından farklı olarak kendini daha ileriye taşımak için gösterdiği çabalar bütünüdür diyebilirim. Hepimiz hayatımızın bir noktasında başarılı olmak istiyoruz. Çaba sarf ediyoruz, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz ve bazen bunu kendimiz yapamadığımızda uzman kişilerden kişisel gelişim için tavsiyeler alıyoruz. Bu makalede belirteceğim kitaplarda kişisel gelişimimize bir nevi yardımcı olabilmekte ve bizlere yön gösterebilmektedir. Daha fazla sözü uzatmadan KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN OKUNMASI GEREKEN 10 KİTAB' ı Paylaşayım

1: İlber ORTAYLI / Bir Ömür Nasıl Yaşanır? 

İlber ORTAYLI / Bir Ömür Nasıl Yaşanır?

İlber ORTAYLI hocamızın kitabında "Hayata değer katmak için ne tür insanları arayıp bulmak gerekir?, Belirli yaşlar neden birer eşiktir?, Doğru kararlar alabilmek için kimleri dinlemek gerekir?"  gibi ülkemizin değerli tarihçisinden insanın hayatı boyunca anlam arayışını, nelerle karşılaşacağı ve karşılaştıkları zorluklarla nasıl baş edileceğinin anlatıldığı kişisel gelişme yardımcı bir kitaptır.

2: Daniel GOLEMAN / Duygusal Zeka 

Daniel GOLEMAN / Duygusal Zeka

Goleman'ın  zeka kavramına dair görüşlerine yer verdiği kitap Zekayı ölçen şeylerin kişinin başarısını ölçmede yetersiz olduğunu savunmaktadır. Goleman bu kitapta olgunluk anlamına gelen duygusal zeka kavramını açıklamaktadır.

3: Robin SHARMAL / Ferrari'sini Satan Bilge 

Robin SHARMAL / Ferrari'sini Satan Bilge

Başarılı Avukat Mantle'nin hayat hikayesini konu alan kitap, hayatta asıl nelerin önemli olduğunu ve iyi bir yaşam sürmeye nelerin yardımcı olabileceğine dair bilgi veren bir kitaptır. Bu kitap sayesinde kendi benliğinizi bulabilirsiniz.

4: Doğan CÜCELOĞLU / Savaşçı 

Doğan CÜCELOĞLU / Savaşçı

Doğan CÜCELOĞLU bu kitabında iyi, coşkulu ve kaliteli bir yaşam için savaşmaktan söz etmektedir. Hayat iyi bir yaşam için savaşmayı gerektirmektedir diye düşünenlerdenim. İyi bir hayata kim sahip olmak istemez ki?

5: Prof. Dr. Üstün DÖKMEN / Eşitler Evi 

Prof. Dr. Üstün DÖKMEN / Eşitler Evi

Bu kitapta erkeğe verilen fazla değerin ona e topluma zararı, kredi kartı köleliği ve geçmişine bağlı  insanlar gibi bir çok konudan bahsedilmektedir. Kitap sohbet havasında yazıldığı için sıkıcı gelmemektedir ve okumanızı tavsiye ettiğim bir kitaptır. 

6: Aykut OĞUT / Evrende Torpilim Var  

Aykut OĞUT / Evrende Torpilim Var

Kitap beş ana bölümden oluşmaktadır ve bize günlük hayatta karşılaştığımız olumsuz durumlardan nasıl kurtulabileceğimizi anlatmaktadır. 

7: Oslo / İnsan Olma Yolculuğu

Oslo / İnsan Olma Yolculuğu

Varoluş kalitemiz ile ilgili konuların işlendiği bir kitaptır. İnsanın yaşadığı çelişkiler ve insan olmadaki yolculuğumuzu anlatan bilgi yüklü bir kitaptır.

8: Joe NAVARRO / Beden Dili

Joe NAVARRO / Beden Dili

Kişinin duruşları, hareketleri, ellerinin duruş pozisyonu ve hareketlerinin sıklığı gibi bedensel izlenimler ile karşınızdaki insan hakkında çıkarımlar yapmanızı sağlamaktadır.

9: Barış MUSLU / Beynine Format At

Barış MUSLU / Beynine Format At

İnsanın hayatını zorlaştıran alışkanlıklarını, bağımlılıklarını ve inançlarını yenebileceğine dair insanı teşvik eden bilimsel ve sistematik yöntemler sunan bir kitaptır. 

10: John PERRY / Erteleme Sanatı

John PERRY / Erteleme Sanatı

İnsanlar her şeyi ertelemeyi bir yaşam tarzı haline getirmiştir. Bu kitap ise erteleme yükünden kurtulup başarılı olunabileceğini anlatan bir kitaptır. Erteleme sorunu yaşıyorsanız okumanızda fayda vardır diyebilirim. 

Sizlere kişisel gelişim için okunması gereken 10 kitabı makalemde sunmuş oldum. Kişinin kendi geliştirmesi ve sürekli yerinde sayan bireylerden olmaması gerektiğine inanmaktayım. Umarım buradaki kitaplar sizlere yardımcı olur diyorum ve şimdiden iyi okumalar diliyorum.

Etiketler

Yorum Gönder

3Yorumlar
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !