BAŞARILI OLMAK İÇİN BENİMSENMESİ GEREKEN 15 TUTUM

2

BAŞARILI OLMAK İÇİN BENİMSENMESİ GEREKEN 15 TUTUM  

Her insan hayatının bir noktasında başarılı olmak ister. Fakat başarıya giden yolda neler yapılması gerektiğini veya başarılı olmak için benimsenmesi gereken tutumlar nelerdir?

tam olarak bilemeyebilir. Başarıya ulaşmak her ne kadar kolay olmasa da başarılı olmak için benimseyeceğiniz bazı tutumlar ile kendinize katkı sağlayabilirsiniz. Unutulmaması gereken asıl şey ise hiç bir başarının tesadüf olmadığıdır. Başarılı Olmak İçin Benimsenmesi Gereken 15 Tutum adlı makalemde ise sizlere elimden geldiğince başarı için benimsemeniz gerekenlerden bahsedeceğim. 

Tutum Nedir?

Tutum ve davranış kısaca nedir? derseniz. Kişinin diğer insanlar ve olaylara karşılık değerlendirmeleridir. Kişinin davranışlarını yönlendirerek duygu, düşünce ve yaptıklarında tutarlı olmasını sağlamadır. 

Tutumun ne olduğunu da açıkladıktan sonra Başarılı Olmak İçin Benimsenmesi Gereken 15 Tutum başlığımızı maddeler halinde açıklamaya başlayabilir.

1: Dedikodu yapmaktan kaçının
Basit insanlar diğer insanlar hakkında dedikodu yaparlar. Siz ise insanlar hakkında dedikodu yapmaktan kaçınıp insanların fikirlerinden bahsetmelisiniz.

2:Kendinizi Başkalarıyla kıyaslamayın
Kendinizi başkası ile kıyaslamanız mutluluğunuzu yok edebilir. Başkalarının yaptıklarını boş verip başarılı olmak için kendinize odaklanmanız gerekir.

3: Fark yaratamamaktan korkmak
Bu korku bazen hepimizi sarabilir. Ancak unutulmaması gereken her insanın fark yaratabileceğidir. 

4: Olumsuzluk saçan insanlarla vakit geçirmeyin
Hepimizin çevresinde illaki olumsuz düşüncelere sahip insanlar vardır. O işi yapamazsın, Başarılı olamazsın gibi düşünceler ile sizi dibe çeker. Böyle insanlardan kaçınmak yapacağınız en doğru şeydir. 

5: Düne takılı kalmayın
Dün yaptıklarınız dünde kalmıştır. Bundan sonraki günlerde düne takılı kalıp keşke şöyle yapsaydım düşüncesi yaşarsanız yarınlarınızı iyi hale getiremezsiniz. 

6: Kendinizi küçük görmeyin 
Negatif düşüncelerinizi bir köşeye bırakmalısınız ve güçlü taraflarınızı keşfetmelisiniz. Unutmayın ki  negatif düşünce sizi başarıya ulaştırmaz. 

7: Harekete geçmekten korkmayın
Harekete geçmek için ertelemeler yapmanız korkmanızın belirtisidir. Unutmayın ki hareket olmadan bereket olmaz ve siz uçmak için hareket etmezseniz başarıda size gelmek için hareket etmeyecektir. 

8: Her şey zor diye vazgeçmeyin
Bu durum korkaklık belirtisidir. Başarıya ulaşmak için korkak olmamalısınız hayat zorluklarla dolu olsa bile her zorluğu aşmanın bir yolu olduğunu bilmelisiniz. 

9: Hatalar yapın
Hata yapmaktan kaçınmak yapacağınız en büyük hatalardan biri olur. İnsan hata yaparak öğrenir ve gelişir. Sizlerde hata yapmaktan korkmamalısınız. 

10: Değişimden kaçmayın
Değişimlere açık bir yapıya sahip olun ve zamanı geldiğinde değişmekten korkmayın. Zaten siz isteseniz de istemeseniz de zamanı geldiğinde değişim yaşanacaktır. Sizin cesur olup değişimi kucaklamanız gerekmektedir. 

11: Kin beslemeyin
Hayatınızdaki olumsuzluklara karşı kin beslemeyin kin beslemek tamamen zaman kaybıdır. Ayrıca kişiyi de sürekli mutsuz etmekten başka bir şey değildir. 

12: Kendinize küçük hedefler belirleyin
Kendinize başarabileceğiniz küçük hedefler belirleyin. Böylece başarıya ulaşmak için daha büyük hedefler belirlemeniz zamanla kolay olacaktır. 

13: Herkesi mutlu etmeye çalışmayın
Başarısız olmanızdaki en büyük etken herkesi mutlu etmeye çalışmanızdır. Herkesi mutlu edemeyeceğinizi bilmelisiniz ve herkes mutlu etmek için zaman harcayıp kendinizi başarısızlığa sürüklememelisiniz. Kendiniz için var olmalı ve kendinizi mutlu etmeniz gerektiğinizi unutmamalısınız.

14: Kendinize güvenin
Diğer insanlardan onay almak için boşa zaman kaybı yaşamayın. Kendinize ve yaptığınız işe güvenmeyi tercih edin.

15: Disiplinli olun
Bu günün işini yarına bırakmayın ve disiplinli olmaya özen gösterin. Disiplin peşinde başarıyı sizlere getirir. 

Tekrardan belirtmek isterim ki her başarı tesadüf değildir. Sizler başarıya ulaşmak için çaba sarf etmezseniz başarıda size gelmek için kendini yormayacaktır. Böylece size BAŞARILI OLMAK İÇİN BENİMSENMESİ GEREKEN 15 TUTUM adlı makalemi sunmuş oldum. Umarım faydasını görürsünüz. En büyük başarıların sizlerin olması dileğiyle. 


 

Yorum Gönder

2Yorumlar
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !