BAŞARINIZ İÇİN YAPIN (MOTİVASYON)

0

BAŞARINIZ İÇİN YAPIN (MOTİVASYON)

Bu yazının iki amacı var. Size gerçekleri söylemek ve başarınızı iyileştirmeniz için motivasyon sağlaması. 

Başarılı olmak veya gözde bir insan olmak herkesin istediği bir şeydir. İnsanoğlu hayatı boyunca gerçek başarılara ulaşmak istemiştir. Peki sizin başarınız ne? veya başarınız ne olmalı? Bu soruları daha önce kendinize hiç sordunuz mu?

Başarıya ulaşmak her ne kadar zor olsa da başarının bir yerde insanı yükselttiğine inanılır. Gerçek başarı; çok çalışmak, her konuyu bilmek, her işi daha iyi yapabilmek veya her zaman için her konuda başarılı olmak değildir. Her insan kendi alanında yüksek başarıyı yakalamalıdır bana göre,

böyle olması insanı diğer insanlardan ayırır zaten. Eğer bir futbolcuysanız işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın, bir bakansanız olduğunuz bölümün hakkını vermeye çalışın veya iyi bir kitap kurduysanız kitap yazmaya çalışın bir çok dalda başarılı olmanız imkansız zaten. Ama şuan için bir çok konuda başarıyı yakalamak isteyen insanların olduğunu görüyoruz etrafımızda bu ise onların yüksek oranda başarısız olmasına neden olmakta. Hayat belli bir sisteme göre kurulmuştur. Eğer bu sistemde iyi bir yerde olmak istiyorsanız kendi alanınızda yükselme sağlamak zorundasınız aksi takdirde başarısız olma ihtimaliniz daha da çok artar. Öncelikle ne olmak istediğine karar vermeli insan zaman böylece hedefi doğrultusunda ilerleyebilir. Unutmayınız ki hedefi olmayan insanlar denizde kaybolmuş teknelere benzerler. Hedefiniz sizden ne istiyorsa onu yapmaya çalışın, belki bu işin sonunda çok yorulacaksınız ama olsun sonuç olarak hedefinize ulaşmış bir insan olacaksınız. Hedefiniz için kendinize ilham veren birini seçin veya hedefinizin ne olduğunu not kağıtlarına yazın ve her gün görebileceğiniz bir yere asın. Çok fakirken zengin olan iş adamlarını örnek alın mesela onların hayatlarını okuyun. Başarınıza ulaşana kadar hiçbir şeye kulak asmayın eğer aksini yaparsanız bu çabuk sıkılmanıza ve vazgeçmenize neden olabilir. Hayatınızın kısa olduğunu ve yapmanız gereken başarıları asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Bu sayede kararlı bir insan haline gelebilirsiniz. Büyük düşünüp büyük yaşamalısınız daima böylelikle başarılı olabilir ve kazanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !