ÇALIŞIRKEN MUTLU OLMANIN YOLLARI?

0
ÇALIŞIRKEN MUTLU OLMANIN YOLLARI?
Biliyorum, pek çoğunuz mesaiye gönülsüz gidiyorsunuz. Belki de istemediğiniz işlerde çalışıyorsunuz, koşullar nedeniyle size uygun olmayan görevleri yerine getirerek, sizi yansıtmayan çalışmaları ortaya çıkartıyorsunuz ve buda sizi çok sıkıyor değil mi ? Ya da aslında istediğiniz işte çalışırken yine de farklı sebepler yüzüne mesai saatlerinde bir türlü istediğiniz mutluluğu yakalayamıyorsunuz. Peki, bu hislerin sıradan yani normal olduğunu da biliyor musunuz? İş hayatında mutlu mesut yer almanız alışılmadık olurdu bile diyebilirim.

Anlayacağınız, siz de çalıştığınızı gönül rahatlığıyla itiraf edecek kişilerden biri olabilirsiniz. Yani önünüze işe gitmeme gibi bir teklif koyulsa, hiç düşünmeden bunu kabul edecek ve hayatını mesai bitirme derdi çekmeden geçirmek isteyecek o mutsuz çalışanlardan biri olmanız içten bile değil diyorum. Ama bu olay bir mucize olmadığı sürece birçoğumuz hayatını boyunca çalışmayı sürdürecek. Yaşamınızın büyük bir kısmını zorla yapılan işler için harcayacak, çoğu sabahınıza asık suratlı biri olarak kalkacaksınız. İşte bu nedenle de size çalışma saatlerinizi daha mutlu olmanın yolları söyleyeceğim.


1-ÇALIŞTIĞINIZ YERDE MUTLU OLMAYI SEÇİN !

Sizce mutluluk kişinin kendi kaderine bağlı olarak elde edilebilen birşey midir? Yani yalnızca iyi aileler tarafından yetiştirilmiş, iyi eğitimler almış kişiler mi sadece mutlu olabilir? Neden bunu sordum biliyor musun? Çünkü mutlu olmakla ilgili benzer şeyler düşünüyorsanız, doğal olarak mesai saatleri içerisinde de mutlu olamazsınız. İşte bu nedenle; şimdi size mutluluğu tercih etmeniz gerektiğinden bahsedeceğim.

Hayatın her alanında olan mutluluk gibi iş hayatınızdaki mutluluğun da sizlerin ellerinde olduğu görmeniz lazım. Sabah uyandığınızda “of, yine iş” demek yerine, yeni bir güne uyandığınız için kendinizi iyi hissetmeli, o günün size neler kazandıracağını merak ederek işinize hevesle gitmeye çalışmak sizin için en iyisi olacak.

2-SEVDİĞİNİZ ŞEYLER İÇİN ZAMAN AYIRIN !

İş yerinizde mutlu olmayı tercih ettikten sonra yapmanız gereken önemli olan bir diğer şey de bu! Yani mesai saatlerinizde daha mutlu olabilmek için her gün sevdiğiniz bir aktiviteyle uğraşın. Yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı gözden geçirmeli, mesai saatleri içinde az da olsa her gün kendi mutluluğunuz için vakit ayırmalısınız.

3-ARKADAŞ EDİNMELİSİNİZ !

Mesai saatlerinizde kendinizi mutlu edecek diğer zevkli yöntem de bu! Yani bundan sonra iş yerinizdeki insanlara karşı daha sıcak ve samimi davranmanız gerektiğini söylüyorum. Zira bulunduğunuz iş ortamında yakın olduğunuz kimsenin olmaması motivasyonunuzu düşürecektir.

Bunun için yapmanız gereken şey mesai arkadaşlarınıza doğru ilk adımı atmaktır. Eminim ki, arkadaşınız artıkça işinizi seve seve yapmaya başlayacak, hatta belki de bundan böyle ofise ilk giren kişiler arasında olacaksınız. Ve şöyle diyelim, iş hayatınızı daha mutlu bir şekilde sürdürmek istiyorsanız, en azından bu yöntemi denemelisiniz!

4-OLUP BİTENLERE İLGİ DUYUN !

Yani mesaiye öylesine gidip gelmekten vazgeçin. İşinizle ilgili gelişmelere karşı gözlerinizi kapatmaktan, beraber çalıştığınız arkadaşlarınızın düzenlediği aktivitelerden, çevrenizde yapılan tartışmalardan ve bunlar gibi şeylerden uzak durmamalısınız yani bunlara daha yakın olmalısınız. İşinizi benimsemek adına ortamınızda olup biten her şeye karşı ilgi duymalı, mesai saatlerinizi eğlenceli hale getirmek için uğraşmalısınız. İş yerinizle ilgili her türlü organizasyonda yer almaya çalışmalısınız. Çünkü orada sizin de bir yeriniz olduğunu düşünerek kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !