İYİ BİR YAŞAMA ULAŞMAK İSTER MİSİN ?

0
İYİ BİR YAŞAMA ULAŞMAK İSTER MİSİN ?
Hemen hepimiz hayatımızı daha iyi noktalara getirmek için çalışıp çaba sarf ediyoruz, öyle değil mi? Ve çoğunlukla da bunu yapmayı daha fazla para kazanmaya bağlıyoruz. Evet, neredeyse hepimiz daha fazla paramız olursa istediğimiz hayatı yaşayabileceğimizi düşünüyoruz öyle değil mi?. Yani parayı bir amaç olarak görmesek bile paranın hayal ettiğimiz yaşama ulaşmamız için vazgeçilmez bir araç olarak görüyoruz. Peki ya sonra? İyi bir yaşam ulaşayım derken nasıl sonuçlarla karşılaşıyoruz?
Geriye dönüp baktığımızda ne için yaşamış olduğumuzu bilemiyoruz. Efendim, yoksa çok mu karamsarım? Yoksa böyle şeylerle karşılaşmak hepimiz için kaçınılmaz mı? Elbette, değil!
Hayatımızı mutsuzların kaybolduğu dehlizlerde geçirmeye hiçte zorunda değiliz. Şimdiye kadar hata yapmış olsak da eğer istersek hemen şimdi çok daha kaliteli ve aydınlık bir yaşama kavuşabiliriz. Sadece bazı şeyleri anlamamız gerekiyor. Çok geç kalmadan yolumuzu değiştirmek için yalnızca farkındalığımızı arttırmamız ve bize inanmamız lazım!

1- GERÇEKLERİ KEŞFEDİN

Gerçekleri Bulun! Yaşamınızı daha kaliteli ve iyi bir noktaya mı taşımak istiyorsunuz? Sonradan pişmanlık yaşamamak mı istiyorsunuz? O zaman öncelikli olarak gerçeklerinizi keşfedin. Çünkü daha aydınlık bir yaşama kavuşmak için gerçeklerinizi diğer bir deyişle gerçekten istediklerinizi bulmanız gerekiyor. Peki, bunu nasıl başaracaksınız? Mesela; kendinize sorular sorarak işe başlayabilirsiniz. Sizi en çok neyin mutlu ettiğini bulmak için kesinlikle bunu yapmalısınız.
Tıpkı bir yabancıyı tanımaya çalışmak gibi aynı şekilde kendinizi tanımaya çalışmaya başlayın. Örneğin; birkaç ay içinde öleceğinizi bilseydiniz nasıl bir hayat yaşamış olmayı dilerdiniz? Hangi yanlışlarınız yüzünden pişmanlık yaşar, hangi fedakarlıklarınızdan dolayı kendinizi suçlardınız? Hayata veda etmeden önce ne gibi hedeflerinize ulaşmış olmayı tercih ederdiniz? Kısacası gerçekçi isteklerinizin neler olduğunu bilmelisiniz. Ancak doğru hedefi belirleyebildiğinizde uğraşlarınızın sonuçlarından memnun olabilirsiniz.


2-DENEMEKTEN ASLA ÇEKİNMEYİN!

Pek çok insan daha iyi bir yaşama ulaşmak konusunda neden başarısızlık yaşıyor, hiç düşündünüz mü? Çünkü denemekten korkuyorlar. Onları hayallerine götürecek dikenli yolda acı çekmekten korktukları için daha kolay olan seçeneği seçiyorlar yani sıradanlaşmayı. Tıpkı çoğu kişinin yaptığı gibi onlar da daha kolay ve sağlam olduğunu sandıkları yolda gidiyorlar ve sıradan hayatların sıradan yaşayanları olarak yolculuklarını tamamlamak zorunda kalıyorlar.
Çok daha fazlasını yapabilecek güce sahipken sahip olduklarını göremiyor ya da yapabileceklerine inanmıyorlar. İşte bu nedenle elde edilebilir olanla yetinmeye çalışıyorlar. Ve doğal olarak da yaşayış biçimlerinden tam anlamıyla tatmin olamıyorlar. Sonuçta; işte böyle sonuçlarla karşılaşmak istemiyorsanız denemekten korkmamalısınız. Hayatınızın dümenini istediğiniz yöne çevirmek için bunun için gücünüz yettiğince uğraşmalı, “nasıl olsa gücüm yetmeyecek” diye düşünerek rüzgarın sizi savurduğu yöne gitmeyi kabullenmemelisiniz. Kendi sınırlarınızı kendiniz belirlemelisiniz.

3-GELECEKTEKİ KENDİNİZLE KONUŞMALISINIZ!

Evet, daha kaliteli ve aydınlık bir yaşama ulaşma yolunda güvenilir adımlar atmak için tedbir almanız gereken bir diğer husus da bu! Yani yapmanız gereken şey gelecekteki sizle konuşmak! Demek istediğim şey, biraz hayal kurmanızı birazcık da tahmin yürütme yeteneğinizi kullanmanızı istiyorum! Mesela; emeklilik yaşınız geldiğinizde ve şu anda hayalinizde olan bütün planlarınızı gerçeğe dönüştürdüğünüzü düşünün. Ne bileyim, işinizde ilerlediğinizi, şık bir evde oturduğunuzu, ve mutlu bir yuvanız olduğunu hayal edin.
Zihninizde oluşturduğunuz bu görüntünün sizi hayatta mutlu edip etmeyeceğini düşün. Başka bir deyişle; 20-30  o kadar sene geçtikten sonra arkanıza dönüp baktığınızda “iyi ki bu hayatı yaşıyorum"  mu dersiniz yoksa “keşke” ile başlayan sonsuz cümleler içinde boğulacak mısınız? İşte bu soruyu doğru bir biçimde cevaplaya bildiğinizde daha iyi bir yaşama da kavuşabilirsiniz demektir.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !