PERFORMANSINIZI ARTIRACAK ETKİLİ ÖNERİLER

0

PERFORMANSINIZI ARTIRACAK ETKİLİ ÖNERİLER

Siz de başarılı ve muhteşem bir kariyerin hayalini kuruyor ama yaşadığınız motive sorunları nedeni ile istediğiniz performansı gösteremiyor musunuz?

Yağmurun yağmasından tutun da işin zorluğuna varana kadar ve bunun gibi pek çok şey dikkatinizi dağıtıyor ve hemen demotive mi oluyorsunuz? Arılar gibi durmadan çalışan takım arkadaşlarına bakıp, onların nasıl bu kadar enerjiyi sağladıklarını anlayamıyor musun? O zaman ihtiyacınız olan şey motivasyonunuzu arttırmak için gereken özellikleri kazanmak. Diğer bir deyişle; bir an önce motive olma yeteneğinizi geliştirmeniz gerekmekte. İşte motivasyon konusu da zaten bu nedenle fazlasıyla önemli hale geldi. Zira motivasyon faktörü; iş hayatında ya da başka bir alanda istediğiniz çalışmayı gösterebilmek için olmazsa olmaz bir unsur. Ve şimdi öğrenecekleriniz sayesinde siz de çalışma hayatında yüksek motivasyonlarıyla etraflarında hayranlık uyandıran o En gözde olan çalışanlardan biri olacaksınız. Yoksa bu söylediğime inanmıyor musunuz? İsterseniz; düşüncemde ne kadar doğru ne kadar hatalı olduğuma aşağıdaki konuşmamızı yaptıktan sonra karar vermenizi önerim. Çünkü ben hem söylediklerimden hem de şimdi söyleyeceklerimden çok eminim. Yeter ki kendinize bir şans verin.


İşte performansınızı yüksek tutacak etkili motivasyon önerileri:

-Hedef belirleyin. O an içinizi sıkan sorunlarınızı hedefini elde edebilmek için o işi yapmanız gerektiğini düşünerek aklınızdan çıkartmayı öğrenin ve daha çok hırs yapın. Ya da daha iyisi masanıza, size hedefinizi aklınıza getirecek belirtiler koyun. Bu bir fotoğraf da olabilir, bir nesne de, bir kelimede! Size hedefe ulaşmanız için çalışmanız gerektiğini hatırlatsın.

-Pozitif kalın. Çünkü pozitif düşünceler sizi her zaman ama her zaman pozitif eylemler yapmaya yönlendirir ve kafanız daha rahat olacaktır. Demotive olduğunuzda performansınızı daha da düşürmek yerine olumlu cümlelerle kendinizi motive etmeyi öğrenin.

-Kararlı olun! Diğer bir deyişle; istediğiniz şeyi elde etme konusunda başarılı olacağınıza inanın ve sonuna kadar gidin asla pes etmeyin yani sınırlarınızı zorlayın. Hiçbir zorluğun sizi hedefe ulaşmaktan alıkoyamayacağına inanın ve bir an olsun vazgeçmeyin. Kendinize sürekli yapabileceğinizi hatırlatın. Hatta daha da iyisi aklınızda inanana kadar sesli bir şekilde kendinize başarılı olacağınızı sürekli söyleyin.

-Kendinizi ödüllendirmeyi asla unutmayın. O kadar başarınız arasında sadece motivasyonunuzun düştüğü anları görmeyin. Yani veriminiz düştüğü zaman kendinizi “zaten ben hep bunu yapıyorum, neden bu kadar iradesizim” gibi cümlelerle kesinlikle suçlamayın. Bunun yerine “evet, şu anda performansım kötü olabilir fakat bu geçici bir durum” gibi motive edici düşüncelere yönelmelisiniz. 

-Aynı anda birden fazla iş yapmayı bırakın. Çünkü bu şekilde üretkenliğinizi arttırmıyorsunuz. Aksine veriminizi düşürüyor, aklınızda birden fazla iş olduğu için tam olarak işinize konsantre olamıyorsunuz. 

-İşleri bölümlere ayırın ve her birini tamamlamak için kendinize belirli süre sınırları koyun. Diyelim ki; normal şartlar altında 1 saatte yata yata yapabileceğiniz bir uğraşa başlayacaksınız. Bu zamanı az daha kısaltın (mesela 50 dakika) ve zamanlayıcınızı çalıştırarak işe başlayın. Emin olun, zamanın geçip gittiğini bildiğiniz için eskisine göre çok daha fazla performans gösterebileceksiniz.

-Nedeninizi bilin. Çünkü bazen ne iş yaptığınızdan daha önemli olan şey onu neden, niçin yaptığınızdır. Peki, siz her gün niçin işinize gittiğinizi biliyor musunuz? İşte öncelikle bunu kendinize sormalısınız. Sonuçta; ortada geçiminizi sağlamak, istediğiniz kariyere ulaşmak, çocuklarınıza bakabilmek, borçlarınızı ödeyebilmek gibi nedenler olmalı, öyle değil mi? İşte bu nedenleriniz de net olursanız, performansınızı da daha kolay yükseltebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !