HEM CEBİNİZİ HEMDE İÇİNİZİ RAHATLATACAK ÖNERİLER!

0
HEM CEBİNİZİ HEMDE İÇİNİZİ RAHATLATACAK ÖNERİLER!
Hem cebinizi hem de içinizi rahatlatmak mı? Evet, tam da bunu söylüyorum. Diğer bir deyişle maddi durumunuzun yanı sıra ruhsal halinizi de iyileştirmekten söz ediyorum. Zira bildiğiniz gibi bu iki öge birbirinden ayrı düşünülemiyor. Bir tanesinin eksikliği diğerine de yansıyor ve eş zamanlı olarak iyileşip veya kötüleşiyorlar. Sonuçta; maddi durumunuz iyi değilken doğal olarak kendinizi kötü hissedersiniz, öyle değil mi? Veya tam tersi, mutsuzken de finansal konularda tam anlamıyla başarılı olmak çok zordur. Yani işte dediğim gibi, paranızın durumuyla yüzünüzdeki gülümseme arasında açık ve net olarak doğru orantılı bir ilişki vardır. Bu sebeplerden dolayı, bugün sizlere her iki konuda da yardımcı olacak
bazı noktalardan değinmek istedim.
Çünkü bu önerileri duymaya ihtiyaç duyan birçok kişi olduğu açıkça ortada değil mi? Etrafınıza bir baksanıza! Ne kadar çok mutsuz insanlar var. İşine mutsuz giden, başıboş bir şekilde caddelerde dolaşan, mutsuzluğu sadece yüzünden değil her halinden her hareketinden okunan ne kadar çok kişi var. Keza maddi durumu yüzünden isteklerine ulaşamayan, nefret etmesine rağmen o işte çalışmak zorunda olan, ailesinin ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayamadığı için kendini kötü ve mutsuz hissedenler de aynı şekilde. Kısacası, çevremiz hem maddi hem de manevi anlamda rahatlamaya nefes almak kadar ihtiyaç duyan sayısız insanla dolu!
Karşınızda hem cüzdanınızı hem de ruhunuzu rahatlatacak öneriler:


1-HEDEFLERİNİZE ULAŞMAK İÇİN İŞE YARAYACAK BİR PLAN OLUŞTURUN!


Hem cüzdanınızı hem de ruhunuzu rahatlatacak nitelikte önerilerden biri malum plan mevzusu! Zira plansız yapılan hiçbir şey kişiyi başarılı sonuca ulaştıramaz. İşte bu nedenle; elinizde işe yarar bir plan yapmalısınız. Bunun için de belirlediğiniz farklılıkları düşünmeli, istediğiniz hayata ulaşmak için yapmanız gereken şeylere kararınızı biran önce vermelisiniz. Diyelim ki, kendi işinizi kurmak ve bu yolda başarılı olmak istiyorsunuz. Yani hayalini kurduğunuz hayattaki, önemli noktalardan bir tanesi budur!
O zaman kendi işinizin patronu olmak için izlemeniz gereken yöntemlere karar vermeli, başarılı bir girişimci olmak için işe yarayacak bir plan yapmalısınız. Veya şu anda ortalama bir gelire sahipken, hayalinizdeki hayatta zengin biri olduğunuzu düşünüyorsunuz. Yani iyi bir plan hazırlamalı, elinizdeki pusulanın yardımıyla başarıya doğru adım atmaya başlamalısınız.


2-KÜÇÜK ŞEYLERDEN MUTLU OLUN!


Ufak şeylerden mutlu olmak mı? Evet evet, dediğim şey tam olarak bu! Çünkü ufak şeylerden mutlu olmayı bilmiyorsanız, yaşamdan keyif alamaz ve ihtiyacınız olduğunda sarılacağınız motivasyon kaynakları bulmanız imkansız. Ayrıca ulaşmak istediğiniz noktaya ulaşmak için gereken gücü çoğu süre içinizde bulamaz, en minik bir sallantıda bile pes etmek, vazgeçmek istersiniz. Tam tersine, ufak şeylerden mutlu olmayı öğrendiğinizde kendinizi şımartmanın keyfini çıkartabilir, duraksamak istediğinizde kendinize küçük molalar vererek mücadeleye devam edebilirsiniz. Peki, küçük şeylerden mutlu olmak için ne yapacaksınız? Az önce de söylediğim şeklinde küçük jestlerle kendinizi şımartmayı öğrenmeniz lazım.

Mesela; iş yaşamından sıkılmış olduğunuzda sizi mutlu eden yerlere doğru minik kaçamaklar meydana getirecek, sevdiğiniz insanlarla birleşip, damak keyfinize uygun tatlılarla midenize bayram ettirecek ve bunlar gibi daha bir sürü farklı mutluluk kaynakları bulacaksınız. Yani canınız mı sıkıldı? Rahatlamaya mı ihtiyacınız var? İşte bu şekilde hissettiğiniz anlarda, koca koca değil de ufak mutluluklardan keyif almayı bilin. Ne bileyim, mis benzer biçimde kokan yağmurdan, içinizi ısıtan güneşten, kuşların, ağaçların, küçük orman yaratıklarının ve rüzgarın bir araya gelmiş olarak yaptıkları o mükemmel tabiat ananın sesi düetinden mutlu olabilin.


3-HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BİRİKİM YAPIN!


Birikim yapmak? Evet! Çünkü bu öneri de sizi maddi ve manevi  anlamda rahatlatacak özellikte! Sonuçta bir çok birey para biriktirme konusunda yeteneksiz olduğundan maddi sıkıntılar içine giriyor, değil mi? Veya istediği şeylere birikim yapamadığı için eline geçiremiyor. İşte bu yüzden siz hem ruhsal anlamda mutlu olmak aynı zamanda finansal konularda zorluklar yaşamamak istiyorsanız, derhal şimdi birikim yapmayı huy haline getirmelisiniz. Kenara para atmanın ekstra bir kabiliyet olmadığının farkına varmalı, bunun maddi anlamda başarı için sağlanması gereken bir koşul bulunduğunu anlamalısınız. Tamam, kazanmış olduğunuz paradan geriye bir kuruş bile artmayabilir. Elinize geçen para değil birikim meydana getirmeye, ihtiyaçlarınızı karşılamaya bile yetmiyor olabilir. Ama bunlar bile birikim yapmanıza engel değil. Sonuçta daha çok tutum ederek, cüzdanınızda daha çok para kalmasını sağlayabilir yada ek gelir yöntemlerini araştırarak gelirinizi arttırabilirsiniz. Bunun için çok fazla ek iş var!


4-HAYATINIZ BOYUNCA KAZANCINIZI ARTTIRMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN!


Çünkü daha çok para; daha çok araç, doğal olarak da daha çok başarılacak hedef demek! Sonuçta; ne kadar çok paranız var ise, elinizde o kadar çok olanağınız var, değil mi? Zenginliğinizle doğru orantılı olarak daha iyi okullarda okuyor, daha güzel evlerde yaşıyor, daha rahat yataklarda uyuyorsunuz. Aynı şekilde, ailenize ve çocuklarınıza daha iyi yaşam şartları sunabiliyor, yalnız onların mutlu ettiğiniz için bile kendinizi dünyanın en mutlu insanı ilan edebiliyorsunuz. Kısacası, parayı doğru kullandığınız takdirde onunla mutluluğunuzu arttıra biliyorsunuz.

İşte bu nedenle; kazancınızı arttırmayı hayat boyu sürdüreceğiniz bir alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum. Tabii, bununla demek istediğim şey, gözlerinizde yanan dolar işaretiyle gece gündüz demeden durmadan çalışmanız falan değil. Yahut paradan başka hiçbir şey düşünmeyin falan da demek istemiyorum. Yalnızca elinize geçen parayla yetinmemenizi, ekonomik durumunuzu geliştirmek için algınızı hep açık tutmanızı ve karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmenizi öneriyorum. örneğin; günümüzün en çok para kazandıran yöntemlerini değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Edineceğiniz bilgiler ve yapacağınız araştırmalarla para kazanabileceğiniz kazanç kapılarına yönelebilirsiniz. Ne gibi mi? Ücretsiz bir şekilde deneme hesabı açıp, risk almadan tecrübe kazanabileceğiniz yatırım alanı gibi!

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devamını Oku
Accept !